RECEPTY

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Nabízíme recept na velmi oblíbený krémový zákusek. Nanukové řezy či nanukové kostky? Je jen na vás kolik porcí potřebujete nakrájet. :-)

recept,fotorecept,ořechy vlašské,máslo,máslo,čokoláda na vaření,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový30gramů
cukr moučkový200gramů
krupice100gramů
kypřicí prášek do pečiva1.5čajové lžičky
káva černá instantní1čajová lžička
mléko750mililitrů
mouka hladká90gramů
mouka polohrubá80gramů
mouka polohrubá-
máslo-
máslo250gramů
ořechy vlašské100gramů
tuk ztužený - margarín30gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
voda50mililitrů
čokoláda na vaření150gramů

 

Recept

1. 

voda 50 mililitrů  káva černá instantní 1 čajová lžička

Horkou vodou zalijeme kávu a necháme vychladnout.

2. 

ořechy vlašské 100 gramů

Ořechy umeleme.

3. 

mouka polohrubá 80 gramů  krupice 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1.5 čajové lžičky

Mouky smícháme s kypřícím práškem.

4. 

vaječný bílek 4 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

5. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 100 gramů

Vaječné žloutky utřeme s cukrem a přimícháme vychlazenou kávu.

6. 

Přimícháme ořechy, ...

7. 

... připravené mouky...

8. 

... a sníh z bílků.

9. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (25 x 30 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečeme v rozehřáté troubě 15 minut při teplotě 180 °C.

10. 

mléko 750 mililitrů  cukr krystalový 30 gramů  mouka hladká 90 gramů

V mléce rozmícháme mouku a cukr, uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.

11. 

máslo 250 gramů  cukr moučkový 100 gramů

Máslo utřeme s cukrem. Přimícháme kaši.

12. 

Hladký krém rovnoměrně rozetřeme na upečený korpus. Necháme ztuhnout v chladu.

13. 

čokoláda na vaření 150 gramů  tuk ztužený - margarín 30 gramů

Čokoládu se ztuženým tukem na polevy necháme rozpustit v horké vodní lázni.

14. 

Čokoládovou polevu rozetřeme na ztuhlý krém.

15. 

Před podáváním nakrájíme. Pokud nám čokoládová poleva velmi ztuhla, krájíme ji ostrým nožem, který si nahříváme v horké vodě. Nůž po vyjmutí z vody otřeme a jemně ponakrajujeme polevu. Po opětovném ztuhnutí nakrojené polevy dokrojíme řezy.

16. 

Zákusky jsou nejchutnější důkladně vychlazené v chladničce.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie