Nanukové řezy
Nabízíme recept na velmi oblíbený krémový zákusek. Nanukové řezy či nanukové kostky? Je jen na vás kolik porcí potřebujete nakrájet. :-)
recept,fotorecept,ořechy vlašské,máslo,máslo,čokoláda na vaření,Zákusky,Sezónní recepty
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 30 | gramů | |
cukr moučkový | 200 | gramů | |
krupice | 100 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1.5 | čajové lžičky | |
káva černá instantní | 1 | čajová lžička | |
mléko | 750 | mililitrů | |
mouka hladká | 90 | gramů | |
mouka polohrubá | 80 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
máslo | 250 | gramů | |
ořechy vlašské | 100 | gramů | |
tuk ztužený - margarín | 30 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
voda | 50 | mililitrů | |
čokoláda na vaření | 150 | gramů |
Recept
1.
voda 50 mililitrů • káva černá instantní 1 čajová lžička
Horkou vodou zalijeme kávu a necháme vychladnout.
3.
mouka polohrubá 80 gramů • krupice 100 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1.5 čajové lžičky
Mouky smícháme s kypřícím práškem.
5.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 100 gramů
Vaječné žloutky utřeme s cukrem a přimícháme vychlazenou kávu.
6.
Přimícháme ořechy, ...
7.
... připravené mouky...
8.
... a sníh z bílků.
9.
Těsto vylijeme na plech (25 x 30 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečeme v rozehřáté troubě 15 minut při teplotě 180 °C.
10.
mléko 750 mililitrů • cukr krystalový 30 gramů • mouka hladká 90 gramů
V mléce rozmícháme mouku a cukr, uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.
12.
Hladký krém rovnoměrně rozetřeme na upečený korpus. Necháme ztuhnout v chladu.
13.
čokoláda na vaření 150 gramů • tuk ztužený - margarín 30 gramů
Čokoládu se ztuženým tukem na polevy necháme rozpustit v horké vodní lázni.
14.
Čokoládovou polevu rozetřeme na ztuhlý krém.
15.
Před podáváním nakrájíme. Pokud nám čokoládová poleva velmi ztuhla, krájíme ji ostrým nožem, který si nahříváme v horké vodě. Nůž po vyjmutí z vody otřeme a jemně ponakrajujeme polevu. Po opětovném ztuhnutí nakrojené polevy dokrojíme řezy.
16.
Zákusky jsou nejchutnější důkladně vychlazené v chladničce.
Dobrou chuť!