Nanukové řezy

Nabízíme recept na velmi oblíbený krémový zákusek. Nanukové řezy či nanukové kostky? Je jen na vás kolik porcí potřebujete nakrájet. :-)
recept,fotorecept,ořechy vlašské,máslo,máslo,čokoláda na vaření,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 30 121 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 200 776 | gramů kcal | |
krupice | 100 349 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1.5 6 | čajové lžičky kcal | |
káva černá instantní | 1 15 | čajová lžička kcal | |
mléko | 750 360 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 90 313 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 80 285 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
ořechy vlašské | 100 674 | gramů kcal | |
tuk ztužený - margarín | 30 259 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal | |
čokoláda na vaření | 150 752 | gramů kcal |
Recept
1.
voda 50 mililitrů • káva černá instantní 1 čajová lžička
Horkou vodou zalijeme kávu a necháme vychladnout.


3.
mouka polohrubá 80 gramů • krupice 100 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1.5 čajové lžičky
Mouky smícháme s kypřícím práškem.


5.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 100 gramů
Vaječné žloutky utřeme s cukrem a přimícháme vychlazenou kávu.

6.
Přimícháme ořechy, ...

7.
... připravené mouky...

8.
... a sníh z bílků.

9.
Těsto vylijeme na plech (25 x 30 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečeme v rozehřáté troubě 15 minut při teplotě 180 °C.

10.
mléko 750 mililitrů • cukr krystalový 30 gramů • mouka hladká 90 gramů
V mléce rozmícháme mouku a cukr, uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.


12.
Hladký krém rovnoměrně rozetřeme na upečený korpus. Necháme ztuhnout v chladu.

13.
čokoláda na vaření 150 gramů • tuk ztužený - margarín 30 gramů
Čokoládu se ztuženým tukem na polevy necháme rozpustit v horké vodní lázni.

14.
Čokoládovou polevu rozetřeme na ztuhlý krém.

15.
Před podáváním nakrájíme. Pokud nám čokoládová poleva velmi ztuhla, krájíme ji ostrým nožem, který si nahříváme v horké vodě. Nůž po vyjmutí z vody otřeme a jemně ponakrajujeme polevu. Po opětovném ztuhnutí nakrojené polevy dokrojíme řezy.

16.
Zákusky jsou nejchutnější důkladně vychlazené v chladničce.

Dobrou chuť!