Kokosový srnčí hřbet

Sladký zákusek z kokosu s jemným čokoládovým krémem.
recept,fotorecept,cukr moučkový,kokos strouhaný,máslo,máslo,Zákusky,
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
bílá čokoláda | 0 ?? | kcal | |
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
kokos strouhaný | 120 832 | gramů kcal | |
krupice | 40 140 | gramů kcal | |
krupice | 0 ?? | kcal | |
mléko | 50 24 | mililitrů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal | |
čokoláda | 75 385 | gramů kcal |
Recept
1. Korpus
vaječný bílek 4 kusy • cukr moučkový 100 gramů
Bílky vyšleháme na hustý sníh a vmícháme do nich cukr.

2.
kokos strouhaný 120 gramů • krupice 40 gramů
Přimícháme kokosovou moučku a mouku. Vznikne hustší těsto.

3.
Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Rovnoměrně do ní rozetřeme těsto.

4.
Ve vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut při mírné teplotě.

5. Čokoládový krém
čokoláda 75 gramů • mléko 50 mililitrů
Čokoládu rozpustíme v mléce ve vodní lázni.



8. Plnění a zdobení
Korpus vyklopíme z formy a překrojíme ho podélně. Vrch podebereme dlouhým kuchyňským nožem a na noži si ho necháme položený stranou. Spodek potřeme 2/3 čokoládového krému a pomocí nože položíme na krém vršek korpusu.

9.
Celý zákusek potřeme zbylým krémem.


11.
Uložíme do chladu a po úplném ztuhnutí servírujeme.

Dobrou chuť!