RECEPTY

Dýňové kostky

Dýňové kostky

Krémový dýňový zákusek.

recept,fotorecept,dýně na pečení,tvaroh jemný měkký,Zákusky,Halloween,

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový160gramů
cukr skořicový2polévkové lžíce
dýně na pečení2.5kilogram
jedlá želatina12gramů
kakao - prášek1polévková lžíce
koření perníkové½čajové lžičky
kypřicí prášek do pečiva½čajové lžičky
mouka polohrubá125gramů
olej slunečnicový80mililitrů
ořechy vlašské-
poleva cukrářská čokoládová200gramů
povidla rybízová160gramů
soda bikarbona½čajové lžičky
tvaroh jemný měkký250gramů
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy
voda160mililitrů

 

Recept

1. Příprava dýňového pyré

dýně na pečení 2.5 kilogram

Dýni omyjeme, překrojíme na polovinu, odstraníme semínka a dáme asi na 1,5 hodiny (podle velikosti) péct do trouby na plech vyložený papírem na pečení. Po upečení je necháme vychladnout.

2. 

Vychlazenou dýni oloupeme a vložíme do misky.

3. 

Ponorným mixérem ji rozmixujeme a uložíme do chladničky.

4. Perníkový korpus č.1

vaječný žloutek 3 kusy  cukr moučkový 80 gramů  kakao - prášek 1 polévková lžíce  koření perníkové ½ čajové lžičky

Žloutky utřeme s cukrem, kakaem a kořením.

5. 

olej slunečnicový 80 mililitrů  voda 50 mililitrů

Přimícháme nejprve olej a potom vodu.

6. 

mouka polohrubá 125 gramů  kypřicí prášek do pečiva ½ čajové lžičky  soda bikarbona ½ čajové lžičky

Po částech vmícháme mouku s kypřícím práškem a jedlou sodou.

7. 

vaječný bílek 3 kusy

Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků.

8. 

Těsto nalijeme na pekáč (42 X 32 cm) s vloženou teflonovou podložkou (nebo vyložený pečícím papírem). Jemně ho rovnoměrně rozetřeme, ne až zcela na okraj (asi na rozměr 38 x 28 cm). Korpus pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.

9. Perníkový korpus č.2

Upečeme stejně jako korpus č.1

10. Dýňový krém

cukr moučkový 80 gramů

Z dýňového pyré si odebereme 600 g, zamícháme do něj cukr (zbytek pyré můžeme použít na jiný moučník, nebo si ho pro případné další použití dáme zamrazit).

11. 

jedlá želatina 12 gramů  voda 50 mililitrů

Želatinu rozpustíme a zahřejeme ve vodě (nesmí vřít). Odebereme lžíci pyré a vmícháme do želatiny. Vzápětí obsah hrnku vlijeme do pyré a promícháme.

12. 

tvaroh jemný měkký 250 gramů

Přidáme tvaroh a krém utřeme.

13. 

Asi čtyři lžíce krému vložíme do cukrářského sáčku a uložíme do chladničky.

14. Plnění korpusů

povidla rybízová 80 gramů  voda 30 mililitrů

První korpus vložíme do pekáče, přičemž z něj odstraníme podložku (papír). Korpus natřeme rybízovou marmeládou, kterou jsme naředili vodou.

15. 

Navrstvíme dýňový krém.

16. 

Na krém položíme druhý korpus tak, aby nám papír nebo podložka na pečení zůstaly nahoře. Podložku (papír) odstraníme.

17. 

Okraje zákusku ostrým nožem odkrojíme.

18. 

povidla rybízová 80 gramů  voda 30 mililitrů  poleva cukrářská čokoládová 200 gramů

Povrch druhého korpusu opět natřeme řídkou rybízovou marmeládou. Než se nám marmeláda trochu vsákne, rozpustíme si čokoládovou polevu.

19. 

Polevu naneseme na zákusek a rozetřeme. Když je poleva částečně tuhá, naznačíme si na ní jednotlivé řezy (kostky).

20. 

cukr skořicový 2 polévkové lžíce

Po úplném ztuhnutí polevy, krémem, který jsme si odložili, zákusek ozdobíme. Posypeme ho skořicovým cukrem ...

21. 

ořechy vlašské

... a na krém poklademe poloviny jader vlašských ořechů.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie