Dýňové kostky
![Dýňové kostky](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001064/img_cs_4x3/dynove-kostky_00180.jpg)
Krémový dýňový zákusek.
recept,fotorecept,dýně na pečení,tvaroh jemný měkký,Zákusky,Halloween,
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 160 | gramů | |
cukr skořicový | 2 | polévkové lžíce | |
dýně na pečení | 2.5 | kilogram | |
jedlá želatina | 12 | gramů | |
kakao - prášek | 1 | polévková lžíce | |
koření perníkové | ½ | čajové lžičky | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ | čajové lžičky | |
mouka polohrubá | 125 | gramů | |
olej slunečnicový | 80 | mililitrů | |
ořechy vlašské | - | ||
poleva cukrářská čokoládová | 200 | gramů | |
povidla rybízová | 160 | gramů | |
soda bikarbona | ½ | čajové lžičky | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy | |
voda | 160 | mililitrů |
Recept
1. Příprava dýňového pyré
dýně na pečení 2.5 kilogram
Dýni omyjeme, překrojíme na polovinu, odstraníme semínka a dáme asi na 1,5 hodiny (podle velikosti) péct do trouby na plech vyložený papírem na pečení. Po upečení je necháme vychladnout.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8014.jpg)
2.
Vychlazenou dýni oloupeme a vložíme do misky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8060.jpg)
3.
Ponorným mixérem ji rozmixujeme a uložíme do chladničky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8083.jpg)
4. Perníkový korpus č.1
vaječný žloutek 3 kusy • cukr moučkový 80 gramů • kakao - prášek 1 polévková lžíce • koření perníkové ½ čajové lžičky
Žloutky utřeme s cukrem, kakaem a kořením.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8143.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8146.jpg)
6.
mouka polohrubá 125 gramů • kypřicí prášek do pečiva ½ čajové lžičky • soda bikarbona ½ čajové lžičky
Po částech vmícháme mouku s kypřícím práškem a jedlou sodou.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8147.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8149.jpg)
8.
Těsto nalijeme na pekáč (42 X 32 cm) s vloženou teflonovou podložkou (nebo vyložený pečícím papírem). Jemně ho rovnoměrně rozetřeme, ne až zcela na okraj (asi na rozměr 38 x 28 cm). Korpus pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8151.jpg)
9. Perníkový korpus č.2
Upečeme stejně jako korpus č.1
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8151w.jpg)
10. Dýňový krém
cukr moučkový 80 gramů
Z dýňového pyré si odebereme 600 g, zamícháme do něj cukr (zbytek pyré můžeme použít na jiný moučník, nebo si ho pro případné další použití dáme zamrazit).
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8085.jpg)
11.
jedlá želatina 12 gramů • voda 50 mililitrů
Želatinu rozpustíme a zahřejeme ve vodě (nesmí vřít). Odebereme lžíci pyré a vmícháme do želatiny. Vzápětí obsah hrnku vlijeme do pyré a promícháme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8158.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8162.jpg)
13.
Asi čtyři lžíce krému vložíme do cukrářského sáčku a uložíme do chladničky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8164.jpg)
14. Plnění korpusů
povidla rybízová 80 gramů • voda 30 mililitrů
První korpus vložíme do pekáče, přičemž z něj odstraníme podložku (papír). Korpus natřeme rybízovou marmeládou, kterou jsme naředili vodou.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8170.jpg)
15.
Navrstvíme dýňový krém.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8165.jpg)
16.
Na krém položíme druhý korpus tak, aby nám papír nebo podložka na pečení zůstaly nahoře. Podložku (papír) odstraníme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8168.jpg)
17.
Okraje zákusku ostrým nožem odkrojíme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8174.jpg)
18.
povidla rybízová 80 gramů • voda 30 mililitrů • poleva cukrářská čokoládová 200 gramů
Povrch druhého korpusu opět natřeme řídkou rybízovou marmeládou. Než se nám marmeláda trochu vsákne, rozpustíme si čokoládovou polevu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8153.jpg)
19.
Polevu naneseme na zákusek a rozetřeme. Když je poleva částečně tuhá, naznačíme si na ní jednotlivé řezy (kostky).
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8175.jpg)
20.
cukr skořicový 2 polévkové lžíce
Po úplném ztuhnutí polevy, krémem, který jsme si odložili, zákusek ozdobíme. Posypeme ho skořicovým cukrem ...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8193.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001064/small/IMG_8194.jpg)
Dobrou chuť!