RECEPTY

Bramborová kyselá polévka

Bramborová kyselá polévka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Recept na přípravu klasické bílé bramborové kyselé polévky. Polévku uvaříte stejně jednoduše a rychle, jak ji vařila moje máma, babička, prababička i praprapra ...

recept,fotorecept,brambory,smetana kyselá (14-18% tuku),Zeleninové polévky

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

brambory

400

368

gramů

kcal

mléko

1

480

litr

kcal

mouka hladká

2

105

polévkové lžíce

kcal

máslo

50

367

gramů

kcal

ocet

2

13

polévkové lžíce

kcal

paprika červená mletá

1

16

čajová lžička

kcal

smetana kyselá (14-18% tuku)

200

320

gramů

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

sůl

0

??

kcal

voda

1

0

litr

kcal

 

Recept

1. 

brambory 400 gramů  voda 1 litr  sůl 1 čajová lžička

Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme na menší kostky a ve vodě se solí je uvaříme doměkka (cca 15 minut).

Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme na...

2. 

mléko ½ litru

Přidáme mléko a přivedeme do varu.

Přidáme mléko a přivedeme do varu. ...

3. 

mléko ½ litru  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů  mouka hladká 2 polévkové lžíce  paprika červená mletá 1 čajová lžička

V mléce rozmícháme smetanu s mouku a mletou červenou papriku dohladka.

V mléce rozmícháme smetanu s mouku a mletou...

4. 

sůl  ocet 2 polévkové lžíce

Zavářku přilijeme k bramborovému základu a 3-4 minuty za stálého míchání převaříme. Podle chuti dosolíme a dochutíme octem. Octem dochucujeme tak, že ho přidáváme do polévky po polévkových lžičkách a ochutnáváme. Nikdy nelejeme ocet přímo z láhve.

Zavářku přilijeme k bramborovému základu a...

5. 

máslo 50 gramů

Po odstavení polévky ze sporáku přidáme máslo a do rozpuštění másla polévku promícháváme.

Po odstavení polévky ze sporáku přidáme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit