svetvemne.cz

Letní zeleninový boršč

    

Svěží polévka plná zeleniny. Vhodná i na konzumaci v rámci dietního odlehčujícího dne, kdy si polévku dopřejeme vždy během hlavního jídla.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory250gramů
cibule100gramů
cuketa250gramů
kapusta200gramů
kmín mletá½čajové lžičky
květák200gramů
mrkev250gramů
olej olivový2polévkové lžíce
petrželová nať1polévková lžíce
rajčata sterilizované400gramů
sůl1čajová lžička
voda2litry

1. 

cibule 100 gramů  mrkev 250 gramů  brambory 250 gramů  cuketa 250 gramů  kapusta 200 gramů  květák 200 gramů

Zeleninu očistíme a umyjeme.

2. 

olej olivový 2 polévkové lžíce

Cibuli nadrobno pokrájíme a lehce ji osmahneme na oleji. Mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme ji k cibuli, promícháme.

3. 

sůl 1 čajová lžička  kmín mletá ½ čajové lžičky

K mrkvi přidáme brambory a cuketu nakrájenou na kostičky a květák s kapustou pokrájenou na drobno. Osolíme, přidáme kmín a 5 minut za stálého míchání zeleninu opékáme.

4. 

voda 2 litry

Přilijeme horkou vodu a zeleninu uvaříme doměkka (20 minut).

5. 

rajčata sterilizované 400 gramů

Do uvařené zeleniny přidáme nadrobno nakrájená sterilovaná rajčata i s nálevem. Převaříme.

6. 

petrželová nať 1 polévková lžíce

Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit