svetvemne.cz

Letní zeleninový boršč

Letní zeleninový boršč

    

Svěží polévka plná zeleniny. Vhodná i na konzumaci v rámci dietního odlehčujícího dne, kdy si polévku dopřejeme vždy během hlavního jídla.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

cibule 100 gramů  mrkev 250 gramů  brambory 250 gramů  cuketa 250 gramů  kapusta 200 gramů  květák 200 gramů

Zeleninu očistíme a umyjeme.

2. 

olej olivový 2 polévkové lžíce

Cibuli nadrobno pokrájíme a lehce ji osmahneme na oleji. Mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme ji k cibuli, promícháme.

3. 

sůl 1 čajová lžička  kmín mletá ½ čajové lžičky

K mrkvi přidáme brambory a cuketu nakrájenou na kostičky a květák s kapustou pokrájenou na drobno. Osolíme, přidáme kmín a 5 minut za stálého míchání zeleninu opékáme.

4. 

voda 2 litry

Přilijeme horkou vodu a zeleninu uvaříme doměkka (20 minut).

5. 

rajčata sterilizované 400 gramů

Do uvařené zeleniny přidáme nadrobno nakrájená sterilovaná rajčata i s nálevem. Převaříme.

6. 

petrželová nať 1 polévková lžíce

Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

Dobrou chuť!

brambory250gramů
cibule100gramů
cuketa250gramů
kapusta200gramů
kmín mletá½čajové lžičky
květák200gramů
mrkev250gramů
olej olivový2polévkové lžíce
petrželová nať1polévková lžíce
rajčata sterilizované400gramů
sůl1čajová lžička
voda2litry

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit