Krémová zeleninová polévka
Výborná polévka plná zdravé zeleniny. Bez přidání soli vhodná i pro ty nejmenší.
recept,fotorecept,kedluben,mrkev,kapusta,květák,Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky Recepty na jídla pro děti Sezona - kedlubna Sezona - Květák Sezona - Mrkev Sezona - Kapusta
Ingredience
Ingredience
kapusta | 150 | gramů | |
kedluben | 300 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
květák | 300 | gramů | |
mouka hladká | 10 | gramů | |
mrkev | 150 | gramů | |
petrželová nať | 2 | polévkové lžíce | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
voda | 1500 | mililitrů |
Recept
1.
kedluben 300 gramů • mrkev 150 gramů • kapusta 150 gramů • květák 300 gramů • voda 1500 mililitrů • kmín mletá ½ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Zeleninu očistíme, omyjeme, pokrájíme a dáme vařit do vody asi na 35 minut. Přidáme trochu kmínu a soli. Hrnec při vaření necháme pootevřený. Doměkka uvařenou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem ...
2.
... do hladka.
3.
smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů • mouka hladká 10 gramů
Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme ji do polévky. Převaříme.
4.
petrželová nať 2 polévkové lžíce • sůl
Nakonec vmícháme nasekanou, čerstvou petrželku. Podle chuti si polévku dosolíme na talíři.
Dobrou chuť!