RECEPTY

Rajčatová polévka s mladou cibulkou

Rajčatová polévka s mladou cibulkou

Svěží letní polévka.

recept,fotorecept,cibulka jarní,rajský protlak,rajčata,Zeleninové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibulka jarní100gramů
cukr krystalový50gramů
ocet-
olej olivový2polévkové lžíce
petrželová nať2polévkové lžíce
rajský protlak1kilogram
rajčata300gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
voda750mililitrů
škrob kukuřičný20gramů

 

Recept

1. 

cibulka jarní 100 gramů  olej olivový 2 polévkové lžíce  cukr krystalový 50 gramů

Mladou cibulku zbavíme kořínků, poškozeného obalu a malé části natě. Pak ji omyjeme, pokrájíme a osmahneme na olivovém oleji. Přisypeme cukr a necháme rozpustit.

2. 

rajský protlak 1 kilogram  voda 500 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

K cibulce přidáme rajčatový protlak, vodu, sůl a přivedeme k varu.

3. 

rajčata 300 gramů

Mezitím si horkou vodou zalijeme rajčata. Necháme je chvíli odstát ve vodě, pak je oloupeme, pokrájíme ...

4. 

... a přidáme do polévky. 10 minut vaříme.

5. 

voda 250 mililitrů  škrob kukuřičný 20 gramů

Ve vodě rozmícháme kukuřičný škrob a polévku snadno zahustíme.

6. 

petrželová nať 2 polévkové lžíce  sůl  ocet

Do hotové přidáme nasekanou petrželku, podle chuti dosolíme a okyselíme octem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie