RECEPTY

Cibulová polévka

Cibulová polévka

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Francouzská specialita, tradičně zapékaná s vynikajícím švýcarským sýrem Gruyère. Jako alternativu doporučuji vyzkoušet sýr Cantal.

recept,fotorecept,cibule,sýr gruyère,Zeleninové polévky,Recepty francouzské kuchyně

Zeleninové polévky

Recepty francouzské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

bageta

0

??

kcal

cibule

1200

528

gramů

kcal

cukr krystalový

2

41

čajové lžičky

kcal

máslo

30

221

gramů

kcal

olej olivový

2

264

polévkové lžíce

kcal

pepř černý mletý

¼

5

čajové lžičky

kcal

sýr gruyère

140

579

gramů

kcal

sůl

0

??

kcal

tymián

½

3

čajové lžičky

kcal

víno bílé polosladké

1

90

decilitr

kcal

vývar hovězí

1

1190

litr

kcal

 

Recept

1. 

cibule 1200 gramů  máslo 30 gramů  olej olivový 2 polévkové lžíce  cukr krystalový 2 čajové lžičky

Cibuli nakrájíme na malé kousky. Pomalu smažíme na másle a oleji v pánvi nebo v hrnci 30 min., Dokud se cibule nezbaví vody a změkne. Přidáme cukr a karamelizujeme dohněda dalších cca 20 min.

Cibuli nakrájíme na malé kousky. Pomalu...

2. 

vývar hovězí 1 litr  víno bílé polosladké 1 decilitr  tymián ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  sůl

V hrnci zamícháme cibuli, hovězí vývar, víno, tymián, pepř a sůl podle chuti. Vaříme 20 minut, aby se chutě uvolnily a spojily.

V hrnci zamícháme cibuli, hovězí vývar,...

3. Zapečení s bagetou a sýrem

bageta  sýr gruyère 140 gramů

Polévku naložíme do zapékací misky, hladinu vysteleme kolečky bagety (nebo toastovým chlebem), posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct na přibližně 10 min. při 220 °C.

Polévku naložíme do zapékací misky, hladinu...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit