Chřestová polévka s bramborami
Smetanová polévka z chutného a zdravého chřestu.
recept,fotorecept,chřest bílý,brambory,Zeleninové polévky,,Sezónní recepty
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
bazalka | 1 | polévková lžíce | |
brambory | 500 | gramů | |
chřest bílý | 500 | gramů | |
mouka hladká | 4 | polévkové lžíce | |
muškátový ořech mletý | ¼ | čajové lžičky | |
smetana sladká na vaření | ½ | litru | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
voda | 2 | litry |
Recept
1. Brambory
brambory 500 gramů • voda 2 litry • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Vložíme je do vody, přidáme sůl, přivedeme k varu a 5 minut povaříme.

2. Chřest
chřest bílý 500 gramů
Chřest nožem jemně oškrábeme, omyjeme a pokrájíme na asi 1-2 cm kousky.

3.
Chřest přidáme k bramborám a vaříme dalších 10-15 minut.

4.
smetana sladká na vaření ½ litru • mouka hladká 4 polévkové lžíce
Mouku rozmícháme ve sladké smetaně, přilijeme do uvařeného chřestu s bramborami a převaříme.

5.
sůl • muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky • bazalka 1 polévková lžíce
Podle chuti dosolíme, přidáme mletý muškátový oříšek a čerstvou nasekanou bazalku.

Dobrou chuť!