svetvemne.cz

Bramborovo-cizrnová sladkokyselá polévka

     

Hustá mléčná polévka s jemnou chutí.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Brambory400gramů
Cizrna sterilizovaná300gramů
Cukr krystalový2čajové lžičky
Mléko½litru
Mouka hladká40gramů
Mrkev100gramů
Ocet2polévkové lžíce
Olej olivový3polévkové lžíce
Sůl1.5čajové lžičky
Voda1litr

1. 

mrkev 100 g  olej olivový 3 PL  brambory 400 g

Mrkev a brambory oloupeme. Mrkev nastrouháme nahrubo a dáme osmahnout do hrnce na olej. Brambory nakrájíme na kostičky a přidáme je k mrkvi.

2. 

sůl 1.5 ČL  voda 1 l

Osolíme a přilijeme vodu. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut).

3. 

cizrna sterilizovaná 300 g

Přidáme sterilovanou nebo předem doměkka uvařenou suchou cizrnu.

4. 

mléko ½ l  mouka hladká 40 g  cukr krystalový 2 ČL  ocet 2 PL

V mléce rozmícháme mouku a zavářku přilijeme do polévky. Převaříme, osladíme a odstavíme z ohně. Po lžících přilijeme ocet podle chuti.

5. 

Jednotlivé porce podle chuti dosolíme, případně dosladíme nebo dokyselíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit