RECEPTY

Kuřecí nákyp s hráškem

Kuřecí nákyp s hráškem

recept,fotorecept,hrášek mražený,vejce slepičí,vejce slepičí,kuřecí prsa,Kuřecí maso,Bezlepkové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
hrášek mražený300gramů
kuřecí prsa500gramů
mléko100mililitrů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
smetana sladká na vaření150mililitrů
sůl1.25čajové lžičky
vejce slepičí7

 

Recept

1. Hrášek

cibule 150 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  hrášek mražený 300 gramů

Cibuli očistíme nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme mrazený, vodou propláchnutý hrášek. 2-3 minutky hrášek opékáme.

2. 

vejce slepičí 4 kusy  sůl ¼ čajové lžičky

Přidáme vajíčka, posolíme a mícháme do sražení vajec.

3. Kuřecí maso

kuřecí prsa 500 gramů

Maso omyjeme a nakrájíme na plátky přes svalu. Do zapékací mísy vložíme vrstvu kuřecího masa, pokryjeme ji vrstvou hrášku a postup opakujeme.

4. 

mléko 100 mililitrů  smetana sladká na vaření 150 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Z mléka, smetany, vajec, soli a pepře si připravíme nálev, kterým nákyp zalijeme.

5. 

Pečeme v rozehřáté troubě asi 45 minut na 175 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie