RECEPTY

ActiFry grilovaná kuřecí prsa s polníčkem

ActiFry grilovaná kuřecí prsa s polníčkem

ActiFry recept na přípravu jednoduchého a lahodného, šťavnatého kuřecího masa s použitím minima oleje, které jsme doplnili o zeleninový salát se sladkokyselou zálivkou.

recept,fotorecept,kuřecí prsa,salát polní,Kuřecí maso,Recepty pro ActiFry 2v1,Bezlepkové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva½kusu
cukr moučkový1polévková lžíce
hořčice kremžská1polévková lžíce
jogurt bílý125gramů
kečup1polévková lžíce
kuřecí prsa500gramů
olej olivový1polévková lžíce
olej slunečnicový3polévkové lžíce
olej slunečnicový½
pepř černý mletý½čajové lžičky
rajčata150gramů
salát polní150gramů
sójová omáčka1polévková lžíce
sýr Feta200gramů
sůl1čajová lžička
sůl zeleninová1čajová lžička
vejce slepičí1kus
česnek2stroužky
ředkev bílá230gramů

 

Recept

1. Marináda

česnek 2 stroužky  vejce slepičí 1 kus  hořčice kremžská 1 polévková lžíce  kečup 1 polévková lžíce  sůl 1 čajová lžička  sůl zeleninová 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce  sójová omáčka 1 polévková lžíce

K prolisovanému česneku přimícháme vajíčko, kremžskou hořčici, kečup, sůl, zeleninovou sůl (vegeta, podravka), pepř, olej a sójovou omáčku.

2. Kuřecí prsa

kuřecí prsa 500 gramů

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na hrubší nudličky nebo nugety cca 7 x 4 cm.

3. 

Kuřecí kousky natřeme marinádou a dáme zchladit na minimálně jednu hodinu, nebo i celou noc, aby nasákly chutě marinády.

4. Vrchní část - pánev

olej slunečnicový ½ L

Marinované kuřecí kousky vložíme do vrchní části grilu Acifry, kterou jsme polili polovinou ActiFry lžičky oleje.

5. Grilování

Actifry zapneme a nastavíme 2x stisknutím tlačítka 2in1 program KUŘE a grilujeme 12 minut.

6. Salát

ředkev bílá 230 gramů  sýr Feta 200 gramů  rajčata 150 gramů  salát polní 150 gramů

Na salát použijeme čerstvý polníček, bílou ředkvičku nastrouhanou na kolečka, sýr feta nakrájený na menší kostičky a nasekaná rajčata.

7. Salátová zálivka

jogurt bílý 125 gramů  citronová šťáva ½ kusu  olej olivový 1 polévková lžíce  cukr moučkový 1 polévková lžíce

Na přípravu zálivky dobře promícháme bílý jogurt, šťávu z poloviny citronu, olivový olej a moučkový cukr. Salát doporučujeme přelévat zálivkou až po naservírování salátu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie