svetvemne.cz

Křupavý zeleninový salát

     

Tradiční letní zeleninový salát ze raného zelí, mladé mrkvičky, okurek, rajčat a mladé cibulky, v sladkokyselém nálevu. Salát je vhodný k řadě pokrmů z masa.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibulka jarní4kusy
Citron
Cukr třtinový2polévkové lžíce
Limetka
Mrkev100gramů
Ocet
Okurka polní500gramů
Rajčata350gramů
Sůl1čajová lžička
Voda300mililitrů
Zelí hlávkové bílé rané500gramů

1. 

zelí hlávkové bílé rané 500 g  okurka polní 500 g  rajčata 350 g  cibulka jarní 4 ks  mrkev 100 g

Zelí očistíme a opláchneme pod vodou. Necháme okapat. Okurku umyjeme, neloupeme a po délce překrojíme na čtvrtiny. Rajčata umyjeme a překrojíme na čtvrtiny. Cibulku očistíme a umyjeme. Mrkev oloupeme a umyjeme. Veškerou zeleninu, kromě mrkve a cibulky, strouháme v kuchyňském robotu na kotouči na tenké strouhání zelí. Zelí pokrájíme na menší kousky, nastrouháme...

2. 

sůl 1 ČL

... a vložíme ji do hluboké mísy. Osolíme a necháme chvíli odstát. Potom lehce vymačkáme.

3. 

Mrkev nahrubo nastrouháme a přidáme k zelí.

4. 

Okurky nastrouhané na tenké plátky...

5. 

... spolu s na plátky nastrouhanými rajčaty vložíme do mísy k zelenině. Cibulku najemno nakrájíme na kolečka a také dáme do salátu.

6. 

voda 300 ml  cukr třtinový 2 PL

Ve vodě rozpustíme cukr...

7. 

citron  limetka  ocet

... a přidáme podle chuti citronovou šťávu, šťávu z limetky nebo ocet.

8. 

Nálev nalijeme do salátu a promícháme. Podle chuti můžeme přisladit, okyselit či přisolit. Salát necháme hodinku odstát v chladu a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit