svetvemne.cz

Křupavý zeleninový salát

    

Tradiční letní zeleninový salát ze raného zelí, mladé mrkvičky, okurek, rajčat a mladé cibulky, v sladkokyselém nálevu. Salát je vhodný k řadě pokrmů z masa.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibulka jarní4kusy
citron-
cukr třtinový2polévkové lžíce
limetka-
mrkev100gramů
ocet-
okurka polní500gramů
rajčata350gramů
sůl1čajová lžička
voda300mililitrů
zelí hlávkové bílé rané500gramů

1. 

zelí hlávkové bílé rané 500 gramů  okurka polní 500 gramů  rajčata 350 gramů  cibulka jarní 4 kusy  mrkev 100 gramů

Zelí očistíme a opláchneme pod vodou. Necháme okapat. Okurku umyjeme, neloupeme a po délce překrojíme na čtvrtiny. Rajčata umyjeme a překrojíme na čtvrtiny. Cibulku očistíme a umyjeme. Mrkev oloupeme a umyjeme. Veškerou zeleninu, kromě mrkve a cibulky, strouháme v kuchyňském robotu na kotouči na tenké strouhání zelí. Zelí pokrájíme na menší kousky, nastrouháme...

2. 

sůl 1 čajová lžička

... a vložíme ji do hluboké mísy. Osolíme a necháme chvíli odstát. Potom lehce vymačkáme.

3. 

Mrkev nahrubo nastrouháme a přidáme k zelí.

4. 

Okurky nastrouhané na tenké plátky...

5. 

... spolu s na plátky nastrouhanými rajčaty vložíme do mísy k zelenině. Cibulku najemno nakrájíme na kolečka a také dáme do salátu.

6. 

voda 300 mililitrů  cukr třtinový 2 polévkové lžíce

Ve vodě rozpustíme cukr...

7. 

citron  limetka  ocet

... a přidáme podle chuti citronovou šťávu, šťávu z limetky nebo ocet.

8. 

Nálev nalijeme do salátu a promícháme. Podle chuti můžeme přisladit, okyselit či přisolit. Salát necháme hodinku odstát v chladu a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit