Salát Oakland

Sytý a chutný salát s houbami a křupavou zeleninou. Lehký salát, vhodný i jako hlavní jídlo.
recept,fotorecept,mrkev,cuketa,žampiony,salát dubový list,salát ledový,Zeleninové saláty,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Zeleninové saláty
Kategorie
Zeleninové saláty › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - Ledový salát › Sezona - Cuketa › Sezona - Mrkev ›Ingredience
Ingredience
cuketa | 250 45 | gramů kcal | |
mrkev | 250 113 | gramů kcal | |
ocet balzamikový | ½ 7 | polévkové lžíce kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
salát dubový list | 100 13 | gramů kcal | |
salát ledový | 100 13 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
žampiony | 350 56 | gramů kcal |
Recept
1.
olej olivový 1 polévková lžíce • mrkev 250 gramů
Menší mladé mrkvičky nakrájíme na malé hranolky a opečeme na grilovací pánvi s kapkou oleje 5 až 10 minut, tak aby zůstaly křupavé a mírně zesládly.



4.
salát dubový list 100 gramů • salát ledový 100 gramů • ocet balzamikový ½ polévkové lžíce • olej olivový 1 polévková lžíce • sůl
Listy dubového a ledového salátu natrháme do většího hlubokého talíře. Pokapeme balzamikovým octem. Na ně uložíme opečené mrkvičky, cuketu a žampiony. Osolíme hrubozrnnou solí a pokapeme kvalitním olejem.

Dobrou chuť!