RECEPTY

Salát Oakland

Salát Oakland

Sytý a chutný salát s houbami a křupavou zeleninou. Lehký salát, vhodný i jako hlavní jídlo.

recept,fotorecept,mrkev,cuketa,žampiony,salát dubový list,salát ledový,Zeleninové saláty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové saláty

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cuketa250gramů
mrkev250gramů
ocet balzamikový½polévkové lžíce
olej olivový2polévkové lžíce
salát dubový list100gramů
salát ledový100gramů
sůl-
žampiony350gramů

 

Recept

1. 

olej olivový 1 polévková lžíce  mrkev 250 gramů

Menší mladé mrkvičky nakrájíme na malé hranolky a opečeme na grilovací pánvi s kapkou oleje 5 až 10 minut, tak aby zůstaly křupavé a mírně zesládly.

2. 

cuketa 250 gramů

Cukety nakrájíme na menší kousky nebo kolečka a také opečeme.

3. 

žampiony 350 gramů

Žampiony nakrájíme na silnější plátky a opečeme dozlatova.

4. 

salát dubový list 100 gramů  salát ledový 100 gramů  ocet balzamikový ½ polévkové lžíce  olej olivový 1 polévková lžíce  sůl

Listy dubového a ledového salátu natrháme do většího hlubokého talíře. Pokapeme balzamikovým octem. Na ně uložíme opečené mrkvičky, cuketu a žampiony. Osolíme hrubozrnnou solí a pokapeme kvalitním olejem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit