svetvemne.cz

Vepřové kostky v zeleninovo-smetanové omáčce

    

Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cibule100gramů
cukr krystalový1čajová lžička
mrkev250gramů
ocet2polévkové lžíce
olej slunečnicový30mililitrů
paprika červená mletá½čajové lžičky
pepř černý mletý-
petržel100gramů
smetana sladká na vaření200mililitrů
sůl1čajová lžička
vepřová plec500gramů
voda½litru

1. 

cibule 100 gramů  petržel 100 gramů  mrkev 250 gramů  olej slunečnicový 30 mililitrů

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. 10 minut ji orestujeme na oleji.

2. 

vepřová plec 500 gramů  sůl 1 čajová lžička  paprika červená mletá ½ čajové lžičky  pepř černý mletý  bobkový list 2 kusy

Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k zelenině. Přidáme sůl, papriku, pepř a bobkový list. Chvíli maso se zeleninou promícháváme, ...

3. 

voda ½ litru  cukr krystalový 1 čajová lžička  ocet 2 polévkové lžíce

... pak přilijeme vodu, přidáme cukr a ocet. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa.

4. 

Podušené maso oddělíme od zeleniny. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem.

5. 

Do omáčky vložíme zpět maso, přivedeme k varu ...

6. 

smetana sladká na vaření 200 mililitrů

... přilijeme smetanu a převaříme.

7. Servírování

- s houskovým knedlíkem.

Servírování

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit