svetvemne.cz

Vepřové kostky v zeleninovo-smetanové omáčce

     

Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cibule100gramů
Cukr krystalový1čajová lžička
Mrkev250gramů
Ocet2polévkové lžíce
Olej slunečnicový30mililitrů
Paprika červená mletá½čajové lžičky
Pepř černý mletýČL
Petržel100gramů
Smetana sladká na vaření200mililitrů
Sůl1čajová lžička
Vepřová plec500gramů
Voda½litru

1. 

cibule 100 g  petržel 100 g  mrkev 250 g  olej slunečnicový 30 ml

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. 10 minut ji orestujeme na oleji.

2. 

vepřová plec 500 g  sůl 1 ČL  paprika červená mletá ½ ČL  pepř černý mletý  bobkový list 2 ks

Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k zelenině. Přidáme sůl, papriku, pepř a bobkový list. Chvíli maso se zeleninou promícháváme, ...

3. 

voda ½ l  cukr krystalový 1 ČL  ocet 2 PL

... pak přilijeme vodu, přidáme cukr a ocet. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa.

4. 

Podušené maso oddělíme od zeleniny. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem.

5. 

Do omáčky vložíme zpět maso, přivedeme k varu ...

6. 

smetana sladká na vaření 200 ml

... přilijeme smetanu a převaříme.

7. Servírování

- s houskovým knedlíkem.

Servírování

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit