Vepřové maso se žampiony

Chutné masovo-houbové soté v omáčce zahuštěné vajíčky.
recept,fotorecept,vepřová plec,žampiony,Vepřové maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Vepřové maso
Ukuchtil
Počet porcí
4
Hmotnost porce
383 g
Energie porce
544 kcal
Čas přípravy
1 h. 10 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cibule | 120 53 | gramů kcal | |
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
olej olivový | 20 176 | mililitrů kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
vepřová plec | 500 1490 | gramů kcal | |
voda | 150 0 | mililitrů kcal | |
žampiony | 500 80 | gramů kcal |
Recept
1.
cibule 120 gramů • olej olivový 20 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a osmažíme na oleji.


3.
sůl 1.5 čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky • voda 150 mililitrů
... přidáme k cibuli, osolíme, posypeme paprikou, kmínem a podlijeme vodou. Zakryjeme a dusíme do měkka.


5.
Promícháme a 10 minut podusíme.


7.
Podáváme s čerstvým ledovým salátem a rýží.

Dobrou chuť!