svetvemne.cz

Vepřové koleno s paprikovými bramborami

    

Oblíbená pochoutka pro všechny milovníky pečených vepřových kolen. :)

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h. 40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory800gramů
cibule120gramů
paprika červená mletá3.5čajové lžičky
sádlo20gramů
sůl2čajové lžičky
sůl-
vepřové koleno přední - půlené1800gramů
voda-
voda150mililitrů
česnek6stroužků

1. Vaření vepřových kolen

vepřové koleno přední - půlené 1800 gramů  sůl  voda

Kolena omyjeme a vaříme ve slané vodě téměř doměkka (asi 2 hodiny). Při použití tlakového hrnce je máme uvařené za 40 minut.

Vaření vepřových kolen

2. Pečení vepřových kolen

paprika červená mletá 2 čajové lžičky  česnek 6 stroužků  sůl 1 čajová lžička

Kolena vyjmeme z hrnce a položíme na pekáč. Potřeme je paprikou, prolisovaným česnekem, posypeme solí a podlijeme vývarem (asi 250 ml).

Pečení vepřových kolen

3. 

Pečeme v horké troubě asi 30-40 minut. Občas je polejeme výpekem, případně je ještě trochu podlijeme vývarem.

4. Paprikové brambory

cibule 120 gramů  sádlo 20 gramů  brambory 800 gramů

Cibuli očistíme, pokrájíme a osmažíme na sádle. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

Paprikové brambory

5. 

sůl 1 čajová lžička  paprika červená mletá 1.5 čajové lžičky  voda 150 mililitrů

Brambory vložíme do hrnce k cibuli, osolíme, posypeme paprikou, promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem.

6. 

15-20 minut dusíme pod pokličkou. Často promícháváme, aby se nepřipálily. Podle potřeby můžeme dolít ještě vývar.

7. 

Koleno servírujeme s bramborami, kyselou okurkou a feferonkami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit