svetvemne.cz

Vepřové koleno s paprikovými bramborami

     

Oblíbená pochoutka pro všechny milovníky pečených vepřových kolen. :)

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h. 40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory800gramů
Cibule120gramů
Paprika červená mletá3.5čajové lžičky
Sádlo20gramů
Sůl2čajové lžičky
Sůl
Vepřové koleno přední - půlené1800gramů
Voda
Voda150mililitrů
Česnek6stroužků

1. Vaření vepřových kolen

vepřové koleno přední - půlené 1800 g  sůl  voda

Kolena omyjeme a vaříme ve slané vodě téměř doměkka (asi 2 hodiny). Při použití tlakového hrnce je máme uvařené za 40 minut.

Vaření vepřových kolen

2. Pečení vepřových kolen

paprika červená mletá 2 ČL  česnek 6 stroužků  sůl 1 ČL

Kolena vyjmeme z hrnce a položíme na pekáč. Potřeme je paprikou, prolisovaným česnekem, posypeme solí a podlijeme vývarem (asi 250 ml).

Pečení vepřových kolen

3. 

Pečeme v horké troubě asi 30-40 minut. Občas je polejeme výpekem, případně je ještě trochu podlijeme vývarem.

4. Paprikové brambory

cibule 120 g  sádlo 20 g  brambory 800 g

Cibuli očistíme, pokrájíme a osmažíme na sádle. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

Paprikové brambory

5. 

sůl 1 ČL  paprika červená mletá 1.5 ČL  voda 150 ml

Brambory vložíme do hrnce k cibuli, osolíme, posypeme paprikou, promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem.

6. 

15-20 minut dusíme pod pokličkou. Často promícháváme, aby se nepřipálily. Podle potřeby můžeme dolít ještě vývar.

7. 

Koleno servírujeme s bramborami, kyselou okurkou a feferonkami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit