Vepřové koleno s paprikovými bramborami

Oblíbená pochoutka pro všechny milovníky pečených vepřových kolen. :)
recept,fotorecept,vepřové koleno přední - půlené,brambory,Vepřové maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 736 | gramů kcal | |
cibule | 120 53 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | 3.5 56 | čajové lžičky kcal | |
sádlo | 20 180 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vepřové koleno přední - půlené | 1800 7020 | gramů kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
voda | 150 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 6 33 | stroužků kcal |
Recept
1. Vaření vepřových kolen
vepřové koleno přední - půlené 1800 gramů • sůl • voda
Kolena omyjeme a vaříme ve slané vodě téměř doměkka (asi 2 hodiny). Při použití tlakového hrnce je máme uvařené za 40 minut.

2. Pečení vepřových kolen
paprika červená mletá 2 čajové lžičky • česnek 6 stroužků • sůl 1 čajová lžička
Kolena vyjmeme z hrnce a položíme na pekáč. Potřeme je paprikou, prolisovaným česnekem, posypeme solí a podlijeme vývarem (asi 250 ml).

3.
Pečeme v horké troubě asi 30-40 minut. Občas je polejeme výpekem, případně je ještě trochu podlijeme vývarem.

4. Paprikové brambory
cibule 120 gramů • sádlo 20 gramů • brambory 800 gramů
Cibuli očistíme, pokrájíme a osmažíme na sádle. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

5.
sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1.5 čajové lžičky • voda 150 mililitrů
Brambory vložíme do hrnce k cibuli, osolíme, posypeme paprikou, promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem.

6.
15-20 minut dusíme pod pokličkou. Často promícháváme, aby se nepřipálily. Podle potřeby můžeme dolít ještě vývar.

7.
Koleno servírujeme s bramborami, kyselou okurkou a feferonkami.

Dobrou chuť!