svetvemne.cz

Bramborový nákyp s masem a fazolemi

    

Něco dost dobré, i když se to možná nezdá, pro milovníky luštěnin. Podáváme s vařenou červenou řepou nebo zelným salátem.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

brambory 1.5 kilogram

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a oloupeme.

2. 

cibule 150 gramů  sádlo 30 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

3. 

vepřové mleté maso ½ kilogram  sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

K cibuli přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme, promícháme a orestujeme.

4. 

fazole sterilovaná 200 gramů  fazole bílá v chilli omáčce 410 gramů  fazole bílá v rajčatové omáčce 420 gramů

Maso vložíme do hluboké mísy, přidáme sterilované fazole bez nálevu, sterilované chilli fazole s nálevem a sterilované fazole v rajčatové omáčce i s omáčkou.

5. 

Promícháme.

6. 

K fazolím s masem přidáme brambory pokrájené na drobné kostičky nebo protlačené přes kolečko na bramborový salát.

7. 

sádlo  strouhanka

Jemně, ale dobře promícháme a vložíme do vymazaného, strouhankou vysypaného hlubokého pekáče.

8. 

smetana sladká na vaření 300 mililitrů  vejce slepičí 4 kusy  sůl 1.5 čajové lžičky

Ve smetaně rozmícháme vajíčka a sůl. Nálevem zalijeme nákyp, pekáč uzavřeme a dáme na 40 minut péct.

9. 

Pak nákyp odkryjeme a necháme 15-20 minut zapéct. Krájíme po vychladnutí na konzumní teplotu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit