RECEPTY

Bramborový nákyp s masem a fazolemi

Bramborový nákyp s masem a fazolemi

Něco dost dobré, i když se to možná nezdá, pro milovníky luštěnin. Podáváme s vařenou červenou řepou nebo zelným salátem.

recept,fotorecept,fazole sterilovaná,fazole bílá v chilli omáčce,fazole bílá v rajčatové omáčce,brambory,vepřové mleté maso,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1.5kilogram
cibule150gramů
fazole bílá v chilli omáčce410gramů
fazole bílá v rajčatové omáčce420gramů
fazole sterilovaná200gramů
pepř černý mletý1čajová lžička
smetana sladká na vaření300mililitrů
strouhanka-
sádlo30gramů
sádlo-
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
vepřové mleté maso½kilogram

 

Recept

1. 

brambory 1.5 kilogram

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a oloupeme.

2. 

cibule 150 gramů  sádlo 30 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

3. 

vepřové mleté maso ½ kilogram  sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

K cibuli přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme, promícháme a orestujeme.

4. 

fazole sterilovaná 200 gramů  fazole bílá v chilli omáčce 410 gramů  fazole bílá v rajčatové omáčce 420 gramů

Maso vložíme do hluboké mísy, přidáme sterilované fazole bez nálevu, sterilované chilli fazole s nálevem a sterilované fazole v rajčatové omáčce i s omáčkou.

5. 

Promícháme.

6. 

K fazolím s masem přidáme brambory pokrájené na drobné kostičky nebo protlačené přes kolečko na bramborový salát.

7. 

sádlo  strouhanka

Jemně, ale dobře promícháme a vložíme do vymazaného, strouhankou vysypaného hlubokého pekáče.

8. 

smetana sladká na vaření 300 mililitrů  vejce slepičí 4 kusy  sůl 1.5 čajové lžičky

Ve smetaně rozmícháme vajíčka a sůl. Nálevem zalijeme nákyp, pekáč uzavřeme a dáme na 40 minut péct.

9. 

Pak nákyp odkryjeme a necháme 15-20 minut zapéct. Krájíme po vychladnutí na konzumní teplotu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie