Zapečené brambory s masem a zeleninou
Šťavnatý oběd z jednoho hrnce.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajčata sterilizované,brambory,lilek,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 200 | gramů | |
lilek | 400 | gramů | |
majoránka | ½ | čajové lžičky | |
olej olivový | 30 | ||
olej slunečnicový | 20 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajčata sterilizované | 400 | gramů | |
smetana sladká na vaření | 80 | mililitrů | |
sýr Ementál | 120 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů |
Recept
1.
cibule 200 gramů • olej slunečnicový 20 mililitrů • vepřové mleté maso 500 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • majoránka ½ čajové lžičky
Cibuli očistíme, nadrobno nasekáme a osmažíme na oleji. Přidáme maso, sůl a koření. 5 minut restujeme.
2.
rajčata sterilizované 400 gramů
Do masa vmícháme nakrájená sterilovaná rajčata i s rajčatovým nálevem.
3.
brambory 800 gramů • olej olivový 30
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Polovinu brambor rozložíme na dno pekáče (30 x 20 cm) vylitého olejem.
4.
Lilek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Polovinu rozložíme na brambory. Jemně posolíme.
5.
Na lilek rozložíme připravené maso.
6.
Maso přikryjeme druhou polovinou lilku a bramborami. Pekáč zakryjeme a dáme péct do rozehřáté trouby na 30 minut.
7.
smetana sladká na vaření 80 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • sůl ½ čajové lžičky
Ve smetaně rozmícháme vajíčka a sůl. Brambory vyjmeme z trouby, odkryjeme a zalejeme smetanou.
8.
sýr Ementál 120 gramů
Sýr nahrubo nastrouháme a posypeme jím brambory. Pekáč zakryjeme a dáme dalších 30 minut péct.
9.
Po uvedeném čase odkryjeme a necháme 10 minut zapéct. Krájíme až po vychladnutí na konzumní teplotu.
Dobrou chuť!