svetvemne.cz

Zapečené brambory s masem a zeleninou

    

Šťavnatý oběd z jednoho hrnce.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory800gramů
cibule200gramů
lilek400gramů
majoránka½čajové lžičky
olej olivový30
olej slunečnicový20mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
rajčata sterilizované400gramů
smetana sladká na vaření80mililitrů
sýr Ementál120gramů
sůl2čajové lžičky
sůl-
vejce slepičí3kusy
vepřové mleté maso500gramů

1. 

cibule 200 gramů  olej slunečnicový 20 mililitrů  vepřové mleté maso 500 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  majoránka ½ čajové lžičky

Cibuli očistíme, nadrobno nasekáme a osmažíme na oleji. Přidáme maso, sůl a koření. 5 minut restujeme.

2. 

rajčata sterilizované 400 gramů

Do masa vmícháme nakrájená sterilovaná rajčata i s rajčatovým nálevem.

3. 

brambory 800 gramů  olej olivový 30

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Polovinu brambor rozložíme na dno pekáče (30 x 20 cm) vylitého olejem.

4. 

lilek 400 gramů  sůl

Lilek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Polovinu rozložíme na brambory. Jemně posolíme.

5. 

Na lilek rozložíme připravené maso.

6. 

Maso přikryjeme druhou polovinou lilku a bramborami. Pekáč zakryjeme a dáme péct do rozehřáté trouby na 30 minut.

7. 

smetana sladká na vaření 80 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  sůl ½ čajové lžičky

Ve smetaně rozmícháme vajíčka a sůl. Brambory vyjmeme z trouby, odkryjeme a zalejeme smetanou.

8. 

sýr Ementál 120 gramů

Sýr nahrubo nastrouháme a posypeme jím brambory. Pekáč zakryjeme a dáme dalších 30 minut péct.

9. 

Po uvedeném čase odkryjeme a necháme 10 minut zapéct. Krájíme až po vychladnutí na konzumní teplotu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit