RECEPTY

Pastýřův koláč

Pastýřův koláč

Tradiční anglický recept na přípravu "Shepherd 's Pie", čili pastýřova koláče. Tento slaný masový koláč se připravuje z mletého jehněčího masa. My jsme použili dostupnější variantu s použitím mletého vepřového masa, což mu na chuti neubralo.

recept,fotorecept,brambory,vepřové mleté maso,česnek,rajský protlak,rozmarýn sušený,víno červené suché,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

brambory600gramů
cibule1kus
mrkev2kusy
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rajský protlak100gramů
rozmarýn sušený½čajové lžičky
sýr Parmezán50gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
tymián½čajové lžičky
vaječný žloutek2kusy
vepřové mleté maso500gramů
víno červené suché100mililitrů
vývar zeleninový200mililitrů
worcester1polévková lžíce
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

brambory 600 gramů

Očištěné a nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě.

2. Příprava masové náplně

mrkev 2 kusy  cibule 1 kus

Během vaření brambor si připravíme náplň. Na struhadle nahrubo nastrouháme velkou cibuli a mrkev.

3. 

vepřové mleté maso 500 gramů  sůl 1 čajová lžička

Na troše oleje zprudka osmažíme mleté maso, aby se zatáhlo. Maso osolíme.

4. 

česnek 4 stroužky

K podušenému masu přidáme nastrouhanou cibuli, mrkev a prolisovaný česnek. Promícháme a dále opékáme.

5. 

worcester 1 polévková lžíce  rajský protlak 100 gramů  tymián ½ čajové lžičky  rozmarýn sušený ½ čajové lžičky  víno červené suché 100 mililitrů

Dále přidáme worchesterovou omáčku, rajčatový protlak, tymián, rozmarýn, podlijeme červeným vínem.

6. 

vývar zeleninový 200 mililitrů

Následně podlijeme masovým vývarem a necháme všechny tekutiny za stálého míchání odpařit.

7. 

Po odpaření tekutin je masová směs hustá a kompaktní. Směsí naplníme menší zapékací nádobu nebo formu.

8. Příprava bramborové směsi

sůl  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  vaječný žloutek 2 kusy  sýr Parmezán 50 gramů

Uvařené brambory rozmačkáme nebo mírně rozmixujeme, přidáme k nim sůl, pepř, žloutky, nastrouhaný parmezán a promícháme

9. 

Bramborovou směs navrstvíme na maso, ...

10. 

... uhladíme a posypeme nastrouhaným parmazánem.

11. Pečení

Koláč propícháme vidličkou a pečeme v rozehřáté troubě 15-20 minut, dokud nezačne povrch tmavnout.

12. 

Upečený koláč naservírujeme s oblíbenou sezónní zeleninou a za tepla podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie