Chlebové misky na polévku
Jedlé misky na netradiční servírování polévek.
recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,droždí čerstvé,voda,Chléb,Bezlaktózové
Chléb
Ingredience
Ingredience
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
olej slunečnicový | - | ||
sůl | - | ||
voda | 320 | mililitrů |
Recept
1.
mouka hladká 500 gramů • droždí čerstvé 20 gramů • sůl • voda 320 mililitrů
Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli, olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
2.
mouka hladká • olej slunečnicový
Těsto po vykynutí vyklopíme z nádoby na pracovní desku posypanou moukou. Rozdělíme ho na 8 stejných bochníků. Bochník zlehka vyválíme na přiměřený kulatý plát. Misku z varného skla (kompotovou), nebo malou zapékací, obrátíme dnem vzhůru a potřeme ji olejem.
3.
Vyválený plát položíme přes misku a dobře ho přitiskneme, aby pod ním nezůstaly vzduchové bubliny. Podle potřeby těsto jemně natáhneme až ke spodnímu okraji misky. Takto připravíme i ostatní bochníky.
4.
Misky s těstem přendáme na plech a necháme 10 minut kynout.
5.
Pak vložíme plech s miskami do rozehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C cca 25 minut.
6.
Po upečení chlebové misky sundáme z misek, na kterých se pekly. V uzavřené nádobě je můžeme skladovat 2-3 dny. Misky jsou tvrdé. Pokud chceme, aby byly měkké a teplé, můžeme je před servírováním ohřát, zakryté, 30 sekund v mikrovlnné troubě.
7.
Pokud nemáme na upečení všech korpusů najednou dostatek misek, použijeme znovu vychlazené původní misky. Těsto můžeme i delší dobu zpracovávat - nepřekyne.
Dobrou chuť!