RECEPTY

Chlebové misky na polévku

Chlebové misky na polévku

Jedlé misky na netradiční servírování polévek.

recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,droždí čerstvé,voda,Chléb,Bezlaktózové

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

droždí čerstvé20gramů
mouka hladká500gramů
mouka hladká-
olej slunečnicový-
sůl-
voda320mililitrů

 

Recept

1. 

mouka hladká 500 gramů  droždí čerstvé 20 gramů  sůl  voda 320 mililitrů

Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli, olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

2. 

mouka hladká  olej slunečnicový

Těsto po vykynutí vyklopíme z nádoby na pracovní desku posypanou moukou. Rozdělíme ho na 8 stejných bochníků. Bochník zlehka vyválíme na přiměřený kulatý plát. Misku z varného skla (kompotovou), nebo malou zapékací, obrátíme dnem vzhůru a potřeme ji olejem.

3. 

Vyválený plát položíme přes misku a dobře ho přitiskneme, aby pod ním nezůstaly vzduchové bubliny. Podle potřeby těsto jemně natáhneme až ke spodnímu okraji misky. Takto připravíme i ostatní bochníky.

4. 

Misky s těstem přendáme na plech a necháme 10 minut kynout.

5. 

Pak vložíme plech s miskami do rozehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C cca 25 minut.

6. 

Po upečení chlebové misky sundáme z misek, na kterých se pekly. V uzavřené nádobě je můžeme skladovat 2-3 dny. Misky jsou tvrdé. Pokud chceme, aby byly měkké a teplé, můžeme je před servírováním ohřát, zakryté, 30 sekund v mikrovlnné troubě.

7. 

Pokud nemáme na upečení všech korpusů najednou dostatek misek, použijeme znovu vychlazené původní misky. Těsto můžeme i delší dobu zpracovávat - nepřekyne.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie