svetvemne.cz

Smažená kuřecí játra

    

Stará, dobrá, chutná, slaná, kalorická dobrota. :) Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou, díky čemuž ještě více ztloustneme :) Pro zdravější alternativu doporučujeme podávat s dušenou zeleninkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule150gramů
cuketa500gramů
kuřecí játra600gramů
mouka hladká-
mrkev200gramů
olej olivový2polévkové lžíce
olej řepkový-
rajčata300gramů
strouhanka-
sůl-
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy

1. 

kuřecí játra 600 gramů

Čerstvá kuřecí játra omyjeme a očistíme. (Zmrazená kuřecí játra necháme rozmrazit a omyjeme).

2. 

mouka hladká

Každý kousek jater obalíme v hladké mouce...

3. 

vejce slepičí 2 kusy

... rozšlehaných vajíčkách...

4. 

strouhanka

... a ve strouhance. Při obalování ve strouhance je lehce zmáčkneme do tvaru placky.

5. 

Játra můžeme na hodinu uložit do chladničky. Budou kompaktnější.

6. 

olej řepkový  sůl

Ztuhlé kousky jater smažíme v horkém oleji. Po vložení do oleje každý kousek jemně osolíme, krátce osmažíme (1,5-2 minuty), otočíme a z druhé strany osmažíme do zlatova. Usmažené ukládáme na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk.

7. Dušená zelenina

cibule 150 gramů  olej olivový 2 polévkové lžíce  mrkev 200 gramů  cuketa 500 gramů  sůl 1 čajová lžička  rajčata 300 gramů

Očistíme cibuli, nakrájíme a jemně osmahneme na oleji. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev. Mrkev 10 minut za stálého míchání opékáme. Přidáme omytou, nakrájenou cuketu, osolíme a spolu s mrkví dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Promícháváme. Rajčata zalijeme horkou vodou, ochladíme a oloupeme. Nakrájíme a přidáme k zelenině, krátce spolu podusíme.

Dušená zelenina

8. 

Teplou zeleninu podáváme s chladnoucími játry.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit