Smažená kuřecí játra
Stará, dobrá, chutná, slaná, kalorická dobrota. :) Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou, díky čemuž ještě více ztloustneme :) Pro zdravější alternativu doporučujeme podávat s dušenou zeleninkou.
recept,fotorecept,kuřecí játra,mouka hladká,vejce slepičí,strouhanka,Kuřecí maso,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
cuketa | 500 | gramů | |
kuřecí játra | 600 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
mrkev | 200 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
olej řepkový | - | ||
rajčata | 300 | gramů | |
strouhanka | - | ||
sůl | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
kuřecí játra 600 gramů
Čerstvá kuřecí játra omyjeme a očistíme. (Zmrazená kuřecí játra necháme rozmrazit a omyjeme).
5.
Játra můžeme na hodinu uložit do chladničky. Budou kompaktnější.
6.
Ztuhlé kousky jater smažíme v horkém oleji. Po vložení do oleje každý kousek jemně osolíme, krátce osmažíme (1,5-2 minuty), otočíme a z druhé strany osmažíme do zlatova. Usmažené ukládáme na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk.
7. Dušená zelenina
cibule 150 gramů • olej olivový 2 polévkové lžíce • mrkev 200 gramů • cuketa 500 gramů • sůl 1 čajová lžička • rajčata 300 gramů
Očistíme cibuli, nakrájíme a jemně osmahneme na oleji. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev. Mrkev 10 minut za stálého míchání opékáme. Přidáme omytou, nakrájenou cuketu, osolíme a spolu s mrkví dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Promícháváme. Rajčata zalijeme horkou vodou, ochladíme a oloupeme. Nakrájíme a přidáme k zelenině, krátce spolu podusíme.
8.
Teplou zeleninu podáváme s chladnoucími játry.
Dobrou chuť!