Losos v bylinkovo-hořčičném obalu
Ryba v bylinkovém obalu, s množstvím zdravého tuku je prostě vynikající.
recept,fotorecept,hořčice dijonská,majoránka,oregano,paprika červená mletá,losos filet,Ryby,Bezlepkové,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 2 | čajové lžičky | |
hořčice dijonská | 1 | polévková lžíce | |
losos filet | 250 | gramů | |
majoránka | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
oregano | 1 | polévková lžíce | |
paprika červená mletá | - | ||
sůl | - |
Recept
1.
olej olivový 1 polévková lžíce • hořčice dijonská 1 polévková lžíce • citronová šťáva 2 čajové lžičky
V menší misce rozšleháme olivový olej, hořčici a citronovou šťávu.
2.
majoránka 1 polévková lžíce • oregano 1 polévková lžíce • paprika červená mletá • sůl
V druhé menší misce smícháme sušenou majoránku s oreganem, špetkou červené papriky a solí.
3.
losos filet 250 gramů • olej olivový 1 polévková lžíce
Lososové filety (pokud mají kůži, tak ji neodstraňujeme) namočíme do hořčicové směsi a obalíme v bylinkovém obalu. Na pánvi rozehřejeme olej, lososa položíme na olej stranou na níž má kůži. Zakryjeme a dusíme. Po chvíli odkryjeme, lososa osmahneme ze všech stran.
Dobrou chuť!