Platýs na zelenině

recept,fotorecept,platýs,Ryby,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 0 ?? | kcal | |
koření na ryby | 0 ?? | kcal | |
máslo | 2 221 | polévkové lžíce kcal | |
ocet jablečný | 20 5 | mililitrů kcal | |
okurka salátová | ½ ?? | kusu kcal | |
olej olivový | 40 352 | mililitrů kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
platýs | 1 ?? | kus kcal | |
pórek | 150 69 | gramů kcal | |
rajčata | 200 50 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
platýs 1 kus
Platýse omyjeme a osušíme. Zkontrolujeme, zda má vyndané vnitřnosti (tmavá část ryby).

2. Příprava zeleniny
okurka salátová ½ kusu • pórek 150 gramů • rajčata 200 gramů • sůl • pepř černý mletý • olej olivový 20 mililitrů • ocet jablečný 20 mililitrů
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno pokrájený pórek. Přidáme oloupanou a na menší kousky nakrájenou okurku. Osolíme, ochutíme černým mletým pepřem a podlijeme octem. Dusíme 15 minut doměkka. Přimícháme na menší kostky nakrájená rajčata a zeleninu sundáme z ohně.

3. Příprava ryby
olej olivový 20 mililitrů • máslo 2 polévkové lžíce • koření na ryby
Platýse osolíme, vložíme ho do rozehřátého oleje s máslem. Pokud se nám celý platýs do pánve nevejde, můžeme z něj odstranit hlavu. Smažíme 5 minut na každé straně. Ochutíme kořením na ryby.
4. Servírujeme
Rybu položíme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a posypeme zeleninou.

Dobrou chuť!