Losos se špenátem v listovém těstě
recept,fotorecept,losos filet,špenátové listy čerstvé,česnek,těsto lístkové,Ryby,
Ryby
Ingredience
Ingredience
cibulka jarní | 1 | kus | |
losos filet | 250 | gramů | |
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
pepř černý mletý | - | ||
sůl | - | ||
těsto lístkové | 400 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
česnek | 2 | stroužky | |
špenátové listy čerstvé | 700 | gramů |
Recept
1.
losos filet 250 gramů • špenátové listy čerstvé 700 gramů • cibulka jarní 1 kus
Lososové filety nakrájíme na tenčí plátky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Čerstvý špenát promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat.
2.
česnek 2 stroužky • olej olivový 1 polévková lžíce
Špenát rychlo osmahneme na oleji s česnekem. Sundáme z ohně a necháme vychladnout.
3.
těsto lístkové 400 gramů • pepř černý mletý • sůl
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále, na jednu polovinu položíme filety lososa, můžeme přidat kousky uvařeného chřestu, posypeme jarní cibulkou. Opepříme a osolíme.
4.
Na lososa poklademe špenátové listy, přikryjeme druhou polovinou těsta.
Dobrou chuť!