ActiFry Lososové karbanátky s pečenými bramborami

Recept na výborné bramborovo-lososové karbanátky s minimem oleje a pikantním dipem.
recept,fotorecept,jogurt bílý,brambory,brambory,losos filet,Ryby,Recepty pro ActiFry 2v1,Sezónní recepty
Ryby
Ingredience
Ingredience
brambory | 900 828 | gramů kcal | |
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
citronová kůra | 0 ?? | kcal | |
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
jogurt bílý | 200 134 | mililitrů kcal | |
kapary | 1 44 | polévková lžíce kcal | |
losos filet | 250 505 | gramů kcal | |
mouka hladká | 50 174 | gramů kcal | |
muškátový ořech mletý | 0 ?? | kcal | |
okurka salátová | 50 8 | gramů kcal | |
okurka sterilovaná kyselá | 1 ?? | kus kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
pepř bílý mletý | 1 15 | čajová lžička kcal | |
pepř bílý mletý | 0 ?? | kcal | |
strouhanka | 50 187 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1. Příprava pikantního dipu
okurka salátová 50 gramů • okurka sterilovaná kyselá 1 kus • cibule 100 gramů • kapary 1 polévková lžíce
Do misky nastrouháme salátovou okurku, přidáme nadrobno nakrájenou kyselou okurku, kapary a nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme a slijeme přebytečnou vodu.

2. Zalijeme jogurtem
jogurt bílý 200 mililitrů • pepř bílý mletý 1 čajová lžička • sůl • citronová šťáva 1 polévková lžíce
Ingredience na dip zalijeme jogurtem, opepříme bílým pepřem, solí a ochutíme citronovou šťávou.

3. Pečení brambor
brambory 500 gramů • olej olivový 1 polévková lžíce • sůl
Do ActiFry, do prostoru hrnce vložíme nakrájené brambory, polijeme lžičkou oleje a jemně osolíme. Hrnec nastavíme na dobu vaření 40 minut. Stisknutím tlačítka start se brambory začnou opékat.

4. Uvaříme brambory
brambory 400 gramů
Jakmile dáme péct brambory, připravíme si vařené brambory. Brambory uvaříme v osolené vodě nebo v páře doměkka.

5. Příprava karbanátků
losos filet 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • strouhanka 50 gramů • mouka hladká 50 gramů • pepř bílý mletý • muškátový ořech mletý • citronová kůra
Vařené brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme na kostičky nakrájené lososové filety, vejce, strouhanku, mouku. Ochutíme bílým pepřem, mletým muškátovým oříškem, špetkou citronové kůry. Pokud se nám těsto zdá řídké, zahustíme ho strouhankou.

6. Pečení karbanátků
olej olivový 1 polévková lžíce
Z těsta vytvarujeme mokrýma rukama karbanátky, které vložíme do pánve ActiFry. Polijeme lžičkou oleje. ActiFry zastavíme, navolíme program 2v1 a program ryba. Karbanátky necháme péct, asi v polovině doby pečení je obrátíme. Karbanátky podáváme s pečenými bramborami a dipem.

Dobrou chuť!