svetvemne.cz

Pečené brambory s tuňákem

    

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 

1. Vaření brambor

brambory 750 gramů

9 středně velkých brambor dokonale omyjeme pod tekoucí vodou, abychom z nich odstranili zbytky hlíny. Brambory vaříme v osolené vodě 15-20 minut, dokud nejsou měkké.

Vaření brambor

2. 

sůl  olej olivový

Brambory oloupeme, rozkrojíme, řeznou stranu osolíme a uložíme do olejem vymazaného pekáče. Brambory můžeme péct i na plechu na papíře na pečení. Pečeme v horkovzdušné troubě s horním ohřevem a ventilátorem 15 minut na 180 °C.

3. 

tuňák konzervovaný v rostlinném oleji 140 gramů  cibule 1 kus  citronová šťáva  pepř černý mletý

Z konzervy odstraníme olej. Tuňáka dáme do misky, přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, opepříme, ochutíme šťávou z poloviny citronu a promícháme.

4. 

tatarská omáčka 50 mililitrů

Brambory uložíme na servírovací talíř, rozdělíme na ně ochuceného tuňáka, polijeme tatarskou omáčkou a podáváme. Brambory podáváme samostatně nebo s jemně restovanou a dušenou zeleninou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit