Pečený pstruh
recept,fotorecept,pstruh,Ryby,Bezlepkové,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
bazalka | 2 | čajové lžičky | |
citronová šťáva | - | ||
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
oregano | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | - | ||
petrželová nať | - | ||
pstruh | 2 | kusy | |
rajčata | 150 | gramů | |
sůl | - | ||
whisky | 2 | čajové lžičky |
Recept
1.
rajčata 150 gramů • petrželová nať • oregano 2 čajové lžičky • bazalka 2 čajové lžičky
Rajčata omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na menší měsíčky. Různé čerstvé a sušené bylinky smícháme s rajčaty.
2.
pstruh 2 kusy • citronová šťáva • sůl • pepř černý mletý
Troubu předehřejeme na 200 °C. Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, posolíme a opepříme. Pstruha naplníme rajčatovou směsí.
3.
olej olivový 1 polévková lžíce • whisky 2 čajové lžičky
Pstruha uzavřeme párátkem. Alobal potřeme olivovým olejem, položíme rybu a pokapeme ji whisky.
4.
Ryby zabalíme do obalu, vložíme do pekáče, zakryjeme a pečeme 20 minut.
Dobrou chuť!