Mořský čert se zeleným pestem

Recept na přípravu mořského čerta s pestem a brokolicí v parním hrnci. Na přípravu uvedeného receptu můžeme použít i jiný druh mořské ryby.
recept,fotorecept,mořský ďas,pesto (zelené),brokolice,Ryby,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
bazalka | 0 ?? | kcal | |
brokolice | 500 165 | gramů kcal | |
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
mořský ďas | 600 540 | gramů kcal | |
ořechy kešu | 50 287 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
pesto (zelené) | 1 38 | polévková lžíce kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal |
Recept
1.
mořský ďas 600 gramů
Mořského čerta omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a stáhneme z něj kůži. Nakrájíme ho na cca 1,5 cm silné plátky.

2.
pesto (zelené) 1 polévková lžíce • pepř černý mletý • sůl • citronová šťáva 1 polévková lžíce • ořechy kešu 50 gramů
Každý plátek rovnoměrně pokryjeme pestem, opepříme a osolíme. Pokapeme citronovou šťávou, jemně posypeme rozdrcenými kešu ořechy.

3.
česnek 2 stroužky
Takto připravené filety z mořského ďasa vložíme do spodní nádoby parního hrnce, do které přidáme na menší kousky pokrájený česnek.

4.
Do dalšího patra parního hrnce vložíme růžičky brokolice. Po dobu 20 minut necháme brokolici a rybu pařit. Brokolici podáváme k rybě a ozdobíme lístky bazalky.

Dobrou chuť!