svetvemne.cz

Mořský čert se zeleným pestem

    

Recept na přípravu mořského čerta s pestem a brokolicí v parním hrnci. Na přípravu uvedeného receptu můžeme použít i jiný druh mořské ryby.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bazalka-
brokolice500gramů
citronová šťáva1polévková lžíce
mořský ďas600gramů
ořechy kešu 50gramů
pepř černý mletý-
pesto (zelené)1polévková lžíce
sůl-
česnek2stroužky

1. 

mořský ďas 600 gramů

Mořského čerta omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a stáhneme z něj kůži. Nakrájíme ho na cca 1,5 cm silné plátky.

2. 

pesto (zelené) 1 polévková lžíce  pepř černý mletý  sůl  citronová šťáva 1 polévková lžíce  ořechy kešu  50 gramů

Každý plátek rovnoměrně pokryjeme pestem, opepříme a osolíme. Pokapeme citronovou šťávou, jemně posypeme rozdrcenými kešu ořechy.

3. 

česnek 2 stroužky

Takto připravené filety z mořského ďasa vložíme do spodní nádoby parního hrnce, do které přidáme na menší kousky pokrájený česnek.

4. 

brokolice 500 gramů  bazalka

Do dalšího patra parního hrnce vložíme růžičky brokolice. Po dobu 20 minut necháme brokolici a rybu pařit. Brokolici podáváme k rybě a ozdobíme lístky bazalky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit