svetvemne.cz

Mořský čert se zeleným pestem

     

Recept na přípravu mořského čerta s pestem a brokolicí v parním hrnci. Na přípravu uvedeného receptu můžeme použít i jiný druh mořské ryby.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Bazalka
Brokolice500gramů
Citronová šťáva1polévková lžíce
Mořský ďas600gramů
Ořechy kešu 50gramů
Pepř černý mletý
Pesto (zelené)1polévková lžíce
Sůl
Česnek2stroužky

1. 

mořský ďas 600 g

Mořského čerta omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a stáhneme z něj kůži. Nakrájíme ho na cca 1,5 cm silné plátky.

2. 

pesto (zelené) 1 PL  pepř černý mletý  sůl  citronová šťáva 1 PL  ořechy kešu  50 g

Každý plátek rovnoměrně pokryjeme pestem, opepříme a osolíme. Pokapeme citronovou šťávou, jemně posypeme rozdrcenými kešu ořechy.

3. 

česnek 2 stroužky

Takto připravené filety z mořského ďasa vložíme do spodní nádoby parního hrnce, do které přidáme na menší kousky pokrájený česnek.

4. 

brokolice 500 g  bazalka

Do dalšího patra parního hrnce vložíme růžičky brokolice. Po dobu 20 minut necháme brokolici a rybu pařit. Brokolici podáváme k rybě a ozdobíme lístky bazalky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit