Nakládaný křen
Jednoduchý recept na domácí nakládaný lahůdkový křen s jablky.
recept,fotorecept,křen čerstvý - kořen,jablka,Zavařeniny,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Zavařeniny
Kategorie
Zavařeniny Bezlepkové Bezlaktózové Sezónní recepty Sezona - Jablka (zima) Sezona - Jablka (podzim)
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
jablka | 300 | gramů | |
křen čerstvý - kořen | 300 | gramů | |
ocet | 1 | decilitr | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 2.5 | decilitru |
Recept
2.
Nastrouháme je najemno.
3.
voda 2.5 decilitru • ocet 1 decilitr • sůl ½ čajové lžičky • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Z uvedených ingrediencí si připravíme nálev a přivedeme ho do varu.
4.
Přidáme nastrouhanou směs a vaříme 10-15 min. Dvakrát promícháme.
5.
Horký křen dávkujeme do zavařovacích sklenic s přiměřeným množstvím nálevu. Necháme vychladnout na utěrce dnem vzhůru. Skladujeme na chladném tmavém místě.
Dobrou chuť!