RECEPTY

Nakládaný křen

Nakládaný křen

Jednoduchý recept na domácí nakládaný lahůdkový křen s jablky.

recept,fotorecept,křen čerstvý - kořen,jablka,Zavařeniny,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zavařeniny

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový2polévkové lžíce
jablka300gramů
křen čerstvý - kořen300gramů
ocet1decilitr
sůl½čajové lžičky
voda2.5decilitru

 

Recept

1. 

křen čerstvý - kořen 300 gramů  jablka 300 gramů

Očistíme si větší kořen křenu a pár jablek.

2. 

Nastrouháme je najemno.

3. 

voda 2.5 decilitru  ocet 1 decilitr  sůl ½ čajové lžičky  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Z uvedených ingrediencí si připravíme nálev a přivedeme ho do varu.

4. 

Přidáme nastrouhanou směs a vaříme 10-15 min. Dvakrát promícháme.

5. 

Horký křen dávkujeme do zavařovacích sklenic s přiměřeným množstvím nálevu. Necháme vychladnout na utěrce dnem vzhůru. Skladujeme na chladném tmavém místě.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie