Nakládaný křen
![Nakládaný křen](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001374/img_cs_4x3/nakladany-kren_00180.jpg)
Jednoduchý recept na domácí nakládaný lahůdkový křen s jablky.
recept,fotorecept,křen čerstvý - kořen,jablka,Zavařeniny,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zavařeniny
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
jablka | 300 | gramů | |
křen čerstvý - kořen | 300 | gramů | |
ocet | 1 | decilitr | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 2.5 | decilitru |
Recept
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001374/small/IMG_0082.jpg)
2.
Nastrouháme je najemno.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001374/small/IMG_0084.jpg)
3.
voda 2.5 decilitru • ocet 1 decilitr • sůl ½ čajové lžičky • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Z uvedených ingrediencí si připravíme nálev a přivedeme ho do varu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001374/small/IMG_0083.jpg)
4.
Přidáme nastrouhanou směs a vaříme 10-15 min. Dvakrát promícháme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001374/small/IMG_0087.jpg)
5.
Horký křen dávkujeme do zavařovacích sklenic s přiměřeným množstvím nálevu. Necháme vychladnout na utěrce dnem vzhůru. Skladujeme na chladném tmavém místě.
Dobrou chuť!