Nakládaný křen

Jednoduchý recept na domácí nakládaný lahůdkový křen s jablky.
recept,fotorecept,křen čerstvý - kořen,jablka,Zavařeniny,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zavařeniny
Kategorie
Zavařeniny › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 121 | polévkové lžíce kcal | |
jablka | 300 183 | gramů kcal | |
křen čerstvý - kořen | 300 144 | gramů kcal | |
ocet | 1 42 | decilitr kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 2.5 0 | decilitru kcal |
Recept

2.
Nastrouháme je najemno.

3.
voda 2.5 decilitru • ocet 1 decilitr • sůl ½ čajové lžičky • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Z uvedených ingrediencí si připravíme nálev a přivedeme ho do varu.

4.
Přidáme nastrouhanou směs a vaříme 10-15 min. Dvakrát promícháme.

5.
Horký křen dávkujeme do zavařovacích sklenic s přiměřeným množstvím nálevu. Necháme vychladnout na utěrce dnem vzhůru. Skladujeme na chladném tmavém místě.
Dobrou chuť!