svetvemne.cz

Zavařujeme pikantní okurky

     

Pikantní okurky ve sladkokyselém nálevu. Z uvedeného množství 5-8 cm okurek zavaříme 7 kusů 0,7 l zavařovacích sklenic.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový200gramů
Kopr
Nakládač na zeleninu100gramů
Ocet½litru
Okurka nakládačka3kilogramy
Paprika - beraní rohy100gramů
Voda1.75litru

1. 

voda 1.75 l  nakládač na zeleninu 100 g  cukr krystalový 200 g  ocet ½ l

V hrnci přivedeme k varu vodu, nakladač, cukr, ocet a 5 minut povaříme. Nálev necháme vychladnout.

2. 

okurka nakládačka 3 kg

Okurky pod tekoucí vodou dobře omyjeme.

3. 

kopr  paprika - beraní rohy 100 g

Připravíme si a umyjeme menší snítky kopru a beraní rohy. Beraní rohy nakrájíme na asi 0,5 cm široká kolečka.

4. 

Do čistých zavařovacích sklenic ukládáme co nejtěsněji okurky, které prokládáme kolečky pikantních beraních rohů. Na spodek sklenice ukládáme delší okurky, nahoru kratší.

5. 

Okurky ve sklenicích zalijeme pomocí naběračky vychlazeným nálevem. Nálev nalijeme asi 1 cm pod okraj zavařovací sklenice.

6. 

Sklenice uzavřeme čistými zavařovací víčky (podle druhu sklenice) ...

7. 

... podle potřeby přejedeme po okraji víčka tupou stranou příborového nože.

8. 

Sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 90 °C 5 minut. Horké sklenice opatrně z hrnce vyjmeme, zabalíme do deky a necháme v dece vychladnout.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit