Marinovaný losos na studeno
Jednoduchý recept na marinovaného lososa pro studenou kuchyni.
recept,fotorecept,losos filet,kopr,červená řepa,Slané chuťovky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
brandy | 1 | polévková lžíce | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
kopr | 2 | čajové lžičky | |
losos filet | 400 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
červená řepa | 400 | gramů |
Recept
2.
sůl 2 čajové lžičky • cukr krystalový 1 polévková lžíce • kopr 2 čajové lžičky
Filet posypeme hrubozrnnou solí, krystalovým cukrem a sušeným koprem.
3.
červená řepa 400 gramů • brandy 1 polévková lžíce
Červenou řepu nastrouháme najemno a v rovnoměrné vrstvě uložíme na filet. Pokapeme s brandy. Misku zavřeme a odložíme do ledničky na 3-4 dny.
4.
Filet opartně očistíme od marinády příborovým nožm, nakrájíme na tenké plátky a podáváme na kanapkách, jednohubkách, obložený chléb nebo jako součást studené mísy.
Dobrou chuť!