Marinovaný losos na studeno

Jednoduchý recept na marinovaného lososa pro studenou kuchyni.
recept,fotorecept,losos filet,kopr,červená řepa,Slané chuťovky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - kopr › Sezona - červená řepa ›Ingredience
Ingredience
brandy | 1 35 | polévková lžíce kcal | |
cukr krystalový | 1 61 | polévková lžíce kcal | |
kopr | 2 4 | čajové lžičky kcal | |
losos filet | 400 808 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
červená řepa | 400 192 | gramů kcal |
Recept

2.
sůl 2 čajové lžičky • cukr krystalový 1 polévková lžíce • kopr 2 čajové lžičky
Filet posypeme hrubozrnnou solí, krystalovým cukrem a sušeným koprem.

3.
červená řepa 400 gramů • brandy 1 polévková lžíce
Červenou řepu nastrouháme najemno a v rovnoměrné vrstvě uložíme na filet. Pokapeme s brandy. Misku zavřeme a odložíme do ledničky na 3-4 dny.

4.
Filet opartně očistíme od marinády příborovým nožm, nakrájíme na tenké plátky a podáváme na kanapkách, jednohubkách, obložený chléb nebo jako součást studené mísy.

Dobrou chuť!