Česnekové trojúhelníky

Měkkoučké, česnekovo-sýrové chuťovky. K chlazenému pivu jako stvořené.
recept,fotorecept,sýr Bambíno,česnek,droždí čerstvé,Slané pečivo,Slané chuťovky
Slané pečivo
Ukuchtil
Počet porcí
15
Hmotnost porce
79 g
Energie porce
282 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ½ 11 | čajové lžičky kcal | |
droždí čerstvé | 20 21 | gramů kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 1 18 | čajová lžička kcal | |
mouka hladká | 500 1735 | gramů kcal | |
máslo | 150 1101 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 100 899 | mililitrů kcal | |
sýr Bambíno | 100 280 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
česnek | 8 44 | stroužků kcal |
Recept
1.
mouka hladká 1 čajová lžička • mléko 250 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • droždí čerstvé 20 gramů
V teplém mléce rozmícháme mouku a droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.

2.
mouka hladká 500 gramů • sůl 1 čajová lžička • olej slunečnicový 100 mililitrů
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a olej.

3.
Přidáme kvásek a vypracujeme těsto.

4.
Těsto necháme zakryté, na teplém místě vykynout.

5.
máslo 150 gramů • sýr Bambíno 100 gramů • česnek 8 stroužků
Na náplň utřeme sýr s máslem a česnekem.

6.
Těsto vyválíme do tvaru obdélníku a natřeme náplní.

7.
Zarolujeme a rozkrájíme na trojúhelníky. Pečeme na plechu vyloženém s pečicím papírem 20 minut na 180 °C.

Dobrou chuť!