Česnekové trojúhelníky
Měkkoučké, česnekovo-sýrové chuťovky. K chlazenému pivu jako stvořené.
recept,fotorecept,sýr Bambíno,česnek,droždí čerstvé,Slané pečivo,Slané chuťovky,Sezónní recepty
Slané pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
máslo | 150 | gramů | |
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
sýr Bambíno | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
česnek | 8 | stroužků |
Recept
1.
mouka hladká 1 čajová lžička • mléko 250 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • droždí čerstvé 20 gramů
V teplém mléce rozmícháme mouku a droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.
2.
mouka hladká 500 gramů • sůl 1 čajová lžička • olej slunečnicový 100 mililitrů
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a olej.
3.
Přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
4.
Těsto necháme zakryté, na teplém místě vykynout.
5.
máslo 150 gramů • sýr Bambíno 100 gramů • česnek 8 stroužků
Na náplň utřeme sýr s máslem a česnekem.
6.
Těsto vyválíme do tvaru obdélníku a natřeme náplní.
7.
Zarolujeme a rozkrájíme na trojúhelníky. Pečeme na plechu vyloženém s pečicím papírem 20 minut na 180 °C.
Dobrou chuť!