Špenát z čerstvého špenátu

Chuťově vynikající a zdravý špenát pro děti i dospělé, nejen na postní den.
recept,fotorecept,špenátové listy čerstvé,máslo,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,česnek,Omáčky a prívarky,Recepty na jídla pro děti,
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 192 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 15 53 | gramů kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
česnek | 4 22 | stroužky kcal | |
špenátové listy čerstvé | 1 330 | kilogram kcal |
Recept
1.
špenátové listy čerstvé 1 kilogram • máslo 50 gramů • voda
Čerstvé špenátové listy omyjeme a odstraníme případné zdřevnatělé části stonků. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme k němu špenát, promícháme a zakryté 10 - 15 minut podusíme. Podle potřeby můžeme přilít pár lžic vody.

2.
mouka hladká 15 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • česnek 4 stroužky
Podušený špenát poprášíme moukou, přilijeme mléko a přidáme polovinu připraveného, utřeného česneku.

3.
Rozmixujeme ponorným mixérem a provaříme.

4.
Část špenátu pro děti odebereme.


Dobrou chuť!