Lilková pomazánka

Pomazánku podáváme natřenou na chlebu či pečivu, chutná teplá i studená.
recept,fotorecept,česnek,lilek,rajčata,Pomazánky,Bezlepkové,Sezónní recepty
Pomazánky
Kategorie
Pomazánky › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Lilek › Sezona - Česnek › Sezona - Rajčata ›Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
lilek | 250 98 | gramů kcal | |
máslo | 10 74 | gramů kcal | |
olej olivový | 20 176 | mililitrů kcal | |
rajčata | 250 63 | gramů kcal | |
smetana sladká na vaření | 3 72 | polévkové lžíce kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal |
Recept
1.
cibule 100 gramů • česnek 3 stroužky • olej olivový 20 mililitrů
Cibuli a česnek očistíme, pokrájíme a vložíme do ohřátého oleje, osmahneme.

2.
lilek 250 gramů
Lilek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Přidáme ho k cibuli s česnekem, posolíme a 10 minut dusíme pod pokličkou.

3.
rajčata 250 gramů
Během dušení lilku si vařící vodou zalijeme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na kostky. Přidáme je k lilku a za občasného promíchání 5 minut všechno spolu dusíme.

4.
smetana sladká na vaření 3 polévkové lžíce • máslo 10 gramů
Nakonec přidáme sladkou smetanu a máslo. Promícháme, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

5.
Mírně vychladlou směs můžeme ještě jemně rozmixovat ponorným mixérem.

Dobrou chuť!