RECEPTY

Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Pomazánku podáváme natřenou na chlebu či pečivu, chutná teplá i studená.

recept,fotorecept,česnek,lilek,rajčata,Pomazánky,Bezlepkové

Pomazánky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
lilek250gramů
máslo10gramů
olej olivový20mililitrů
rajčata250gramů
smetana sladká na vaření3polévkové lžíce
česnek3stroužky

 

Recept

1. 

cibule 100 gramů  česnek 3 stroužky  olej olivový 20 mililitrů

Cibuli a česnek očistíme, pokrájíme a vložíme do ohřátého oleje, osmahneme.

2. 

lilek 250 gramů

Lilek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Přidáme ho k cibuli s česnekem, posolíme a 10 minut dusíme pod pokličkou.

3. 

rajčata 250 gramů

Během dušení lilku si vařící vodou zalijeme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na kostky. Přidáme je k lilku a za občasného promíchání 5 minut všechno spolu dusíme.

4. 

smetana sladká na vaření 3 polévkové lžíce  máslo 10 gramů

Nakonec přidáme sladkou smetanu a máslo. Promícháme, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

5. 

Mírně vychladlou směs můžeme ještě jemně rozmixovat ponorným mixérem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit