svetvemne.cz

Červená čočka se špenátem

    

Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

čočka červená 150 gramů  koření kurkuma  ¼ čajové lžičky

Do hrnce vložíme propláchnutou čočku a přidáme kurkumu.

2. 

voda 320 mililitrů

Přilijeme vodu a uvaříme doměkka.

3. 

špenátové listy čerstvé 250 gramů

Špenát umyjeme a vařečkou nasekáme.

4. 

máslo 30 gramů

V hrnci rozpustíme máslo.

5. 

zázvor kořen 10 gramů  česnek 2 stroužky

Do másla vložíme očištěný, nastrouhaný česnek a zázvor. Chvíli osmažíme...

6. 

... a přidáme špenát.

7. 

5 minut podusíme.

8. 

sůl himálajská růžová 1 čajová lžička

Špenát vmícháme do uvařené čočky a osolíme.

9. 

máslo 20 gramů  Koření hořčice černá 1 čajová lžička  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ½ čajové lžičky  pepř chilli ¼ čajové lžičky

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme koření a prohřejeme.

10. 

citron 1 kus

Vmícháme do dálu spolu se šťávou z citronu.

11. 

Podáváme s rýží basmati a dalšími chutnými indickými jídly.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit