svetvemne.cz

Špenátová rýže

Špenátová rýže

    

Jeden z mnoha receptů na přípravu Palak Chawal, chutné rýže se špenátem a arašídy. Rýže se hodí jako příloha i k neindickým pokrmům.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

rýže basmati bílá 250 gramů

Rýži promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme 15 minut odstát. Scedíme.

2. 

špenátové listy čerstvé 150 gramů

Špenát omyjeme, necháme okapat, listy nasekáme nebo najemno natrháme.

3. 

máslo 1 polévková lžíce  bobkový list 1 kus  koření koriandr mletý ½ čajové lžičky

Na másle krátce opražíme bobkový list a koriandr.

4. 

Přidáme a opražíme rýži.

5. 

Přidáme špenát,...

6. 

voda 600 mililitrů  sůl himálajská růžová 1 čajová lžička

... přilijeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokličkou a pomalu vaříme 15 minut.

7. 

arašídy pražené nesolené 50 gramů

Přidáme arašídy, opět zakryjeme a 5 minut dovaříme. Odstavíme z ohně a promícháme.

Dobrou chuť!

koření koriandr mletý½čajové lžičky
arašídy pražené nesolené50gramů
bobkový list1kus
máslo1polévková lžíce
rýže basmati bílá250gramů
sůl himálajská růžová1čajová lžička
voda600mililitrů
špenátové listy čerstvé150gramů

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit