svetvemne.cz

Špenátová rýže

    

Jeden z mnoha receptů na přípravu Palak Chawal, chutné rýže se špenátem a arašídy. Rýže se hodí jako příloha i k neindickým pokrmům.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý½čajové lžičky
arašídy pražené nesolené50gramů
bobkový list1kus
máslo1polévková lžíce
rýže basmati bílá250gramů
sůl himálajská růžová1čajová lžička
voda600mililitrů
špenátové listy čerstvé150gramů

1. 

rýže basmati bílá 250 gramů

Rýži promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme 15 minut odstát. Scedíme.

2. 

špenátové listy čerstvé 150 gramů

Špenát omyjeme, necháme okapat, listy nasekáme nebo najemno natrháme.

3. 

máslo 1 polévková lžíce  bobkový list 1 kus  koření koriandr mletý ½ čajové lžičky

Na másle krátce opražíme bobkový list a koriandr.

4. 

Přidáme a opražíme rýži.

5. 

Přidáme špenát,...

6. 

voda 600 mililitrů  sůl himálajská růžová 1 čajová lžička

... přilijeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokličkou a pomalu vaříme 15 minut.

7. 

arašídy pražené nesolené 50 gramů

Přidáme arašídy, opět zakryjeme a 5 minut dovaříme. Odstavíme z ohně a promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit