Špenátová rýže

Jeden z mnoha receptů na přípravu Palak Chawal, chutné rýže se špenátem a arašídy. Rýže se hodí jako příloha i k neindickým pokrmům.
recept,fotorecept,rýže basmati bílá,špenátové listy čerstvé,Rýže,Bezlepkové
Rýže
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
arašídy pražené nesolené | 50 293 | gramů kcal | |
bobkový list | 1 ?? | kus kcal | |
máslo | 1 111 | polévková lžíce kcal | |
rýže basmati bílá | 250 873 | gramů kcal | |
sůl himálajská růžová | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 600 0 | mililitrů kcal | |
špenátové listy čerstvé | 150 50 | gramů kcal |
Recept
1.
rýže basmati bílá 250 gramů
Rýži promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme 15 minut odstát. Scedíme.

2.
špenátové listy čerstvé 150 gramů
Špenát omyjeme, necháme okapat, listy nasekáme nebo najemno natrháme.

3.
máslo 1 polévková lžíce • bobkový list 1 kus • koření koriandr mletý ½ čajové lžičky
Na másle krátce opražíme bobkový list a koriandr.

4.
Přidáme a opražíme rýži.

5.
Přidáme špenát,...

6.
voda 600 mililitrů • sůl himálajská růžová 1 čajová lžička
... přilijeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokličkou a pomalu vaříme 15 minut.

7.
arašídy pražené nesolené 50 gramů
Přidáme arašídy, opět zakryjeme a 5 minut dovaříme. Odstavíme z ohně a promícháme.

Dobrou chuť!