Špenátová rýže
Jeden z mnoha receptů na přípravu Palak Chawal, chutné rýže se špenátem a arašídy. Rýže se hodí jako příloha i k neindickým pokrmům.
recept,fotorecept,rýže basmati bílá,špenátové listy čerstvé,Rýže,Bezlepkové
Rýže
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ½ | čajové lžičky | |
arašídy pražené nesolené | 50 | gramů | |
bobkový list | 1 | kus | |
máslo | 1 | polévková lžíce | |
rýže basmati bílá | 250 | gramů | |
sůl himálajská růžová | 1 | čajová lžička | |
voda | 600 | mililitrů | |
špenátové listy čerstvé | 150 | gramů |
Recept
1.
rýže basmati bílá 250 gramů
Rýži promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme 15 minut odstát. Scedíme.
2.
špenátové listy čerstvé 150 gramů
Špenát omyjeme, necháme okapat, listy nasekáme nebo najemno natrháme.
3.
máslo 1 polévková lžíce • bobkový list 1 kus • koření koriandr mletý ½ čajové lžičky
Na másle krátce opražíme bobkový list a koriandr.
4.
Přidáme a opražíme rýži.
5.
Přidáme špenát,...
6.
voda 600 mililitrů • sůl himálajská růžová 1 čajová lžička
... přilijeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokličkou a pomalu vaříme 15 minut.
7.
arašídy pražené nesolené 50 gramů
Přidáme arašídy, opět zakryjeme a 5 minut dovaříme. Odstavíme z ohně a promícháme.
Dobrou chuť!