svetvemne.cz

Špenátová rýže

     

Jeden z mnoha receptů na přípravu Palak Chawal, chutné rýže se špenátem a arašídy. Rýže se hodí jako příloha i k neindickým pokrmům.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
koření koriandr mletý½čajové lžičky
Arašídy pražené nesolené50gramů
Bobkový list1kus
Máslo1polévková lžíce
Rýže basmati bílá250gramů
Sůl himálajská růžová1čajová lžička
Voda600mililitrů
Špenátové listy čerstvé150gramů

1. 

rýže basmati bílá 250 g

Rýži promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme 15 minut odstát. Scedíme.

2. 

špenátové listy čerstvé 150 g

Špenát omyjeme, necháme okapat, listy nasekáme nebo najemno natrháme.

3. 

máslo 1 PL  bobkový list 1 ks  koření koriandr mletý ½ ČL

Na másle krátce opražíme bobkový list a koriandr.

4. 

Přidáme a opražíme rýži.

5. 

Přidáme špenát,...

6. 

voda 600 ml  sůl himálajská růžová 1 ČL

... přilijeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokličkou a pomalu vaříme 15 minut.

7. 

arašídy pražené nesolené 50 g

Přidáme arašídy, opět zakryjeme a 5 minut dovaříme. Odstavíme z ohně a promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit