RECEPTY

Brynzové plněné chlebíčky

Brynzové plněné chlebíčky

Vynikající chuťovka i předkrm na oslavu i svátky. Podáváme k oblíbeným salátům, k obloženým mísám a konzumujeme příborem.

recept,fotorecept,Veka - bílý sendvičový chléb,špenátové listy čerstvé,brynza,Slané chuťovky,Velikonoční recepty

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

smetana kyselá ( 10 % tuku )100gramů
Veka - bílý sendvičový chléb400gramů
brynza500gramů
máslo100gramů
paprika kapie čerstvá 100gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl½čajové lžičky
špenátové listy čerstvé60gramů

 

Recept

1. 

Veka - bílý sendvičový chléb 400 gramů

Z krájené veky postupně vyjmeme střídku, vložíme ji do mísy a rozdrobíme.

2. 

špenátové listy čerstvé 60 gramů

Špenát umyjeme a nasekáme.

3. 

Špenát přidáme k rozdrobené vece a promícháme.

4. 

paprika kapie čerstvá  100 gramů

Papriku umyjeme, vyčistíme, najemno nakrájíme...

5. 

... a přimícháme do nádivky.

6. 

máslo 100 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Máslo utřeme s kořením a solí.

7. 

brynza 500 gramů  smetana kyselá ( 10 % tuku ) 100 gramů

Přidáme brynzu, smetanu...

8. 

... a dobře promícháme.

9. 

Do brynzy vmícháme veku se zeleninou.

10. 

Vekové obruby klademe po částech na sebe, vkládáme nádivku a utlačíme ji.

11. 

Plněnou veku pospojujeme...

12. 

... zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodin do chladu.

13. 

Před podáváním nakrájíme podle krajíčků.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit