Brynzové plněné chlebíčky
Vynikající chuťovka i předkrm na oslavu i svátky. Podáváme k oblíbeným salátům, k obloženým mísám a konzumujeme příborem.
recept,fotorecept,Veka - bílý sendvičový chléb,špenátové listy čerstvé,brynza,Slané chuťovky,Velikonoční recepty
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
smetana kyselá ( 10 % tuku ) | 100 | gramů | |
Veka - bílý sendvičový chléb | 400 | gramů | |
brynza | 500 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
paprika kapie čerstvá | 100 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
špenátové listy čerstvé | 60 | gramů |
Recept
1.
Veka - bílý sendvičový chléb 400 gramů
Z krájené veky postupně vyjmeme střídku, vložíme ji do mísy a rozdrobíme.
3.
Špenát přidáme k rozdrobené vece a promícháme.
5.
... a přimícháme do nádivky.
6.
máslo 100 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Máslo utřeme s kořením a solí.
8.
... a dobře promícháme.
9.
Do brynzy vmícháme veku se zeleninou.
10.
Vekové obruby klademe po částech na sebe, vkládáme nádivku a utlačíme ji.
11.
Plněnou veku pospojujeme...
12.
... zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodin do chladu.
13.
Před podáváním nakrájíme podle krajíčků.
Dobrou chuť!