RECEPTY

Batůžky s mletým masem

Batůžky s mletým masem

Chuťovka z Blízkého východu

recept,fotorecept,mouka hladká,cibule,vepřové mleté maso,ořechy piniové,Slané chuťovky,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
cukr moučkový½čajové lžičky
droždí čerstvé21gramů
mouka hladká350gramů
olej olivový1polévková lžíce
ořechy piniové20gramů
pepř bílý mletý-
pepř černý mletý-
sůl½čajové lžičky
sůl-
vaječný žloutek1kus
vepřové mleté maso350gramů
voda200mililitrů

 

Recept

1. Příprava těsta

mouka hladká 350 gramů  droždí čerstvé 21 gramů  sůl ½ čajové lžičky  voda 200 mililitrů  cukr moučkový ½ čajové lžičky

Do mouky rozdríme půl kostky droždí, přidáme sůl, cukr a vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu vykynout.

2. Příprava nádivky

cibule 150 gramů  olej olivový 1 polévková lžíce  vepřové mleté maso 350 gramů  ořechy piniové 20 gramů  sůl  pepř černý mletý  pepř bílý mletý

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, piniové ořříšky, osolíme a ochutíme černým a bílým pepřem. Vše spolu smažíme 8 minut. Nádivku necháme vychladnout.

3. Vykrajujeme a plníme

vaječný žloutek 1 kus

Těsto rozválíme natenko. Vykrajujeme z něj kolečka o průměru 9 cm. Do středu kolečka položíme 2 lžičky nádivky. Okraje kolečka potřeme rozšlehaným žloutkem.

4. Pečeme

Kolečko uchopíme na čtyřech nebo třech místech, těsto se vytáhne a slepí. Batůžky položíme na plech s pečícím papírem. Každý potřeme zbylým vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 17 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit