Vynikajííc velikonoční chuťovka - na studeno. Skvělý oběd - pokud podáváme ihned po přípravě, dokud jsou kuličky ještě teplé.
recept,fotorecept,krůtí prsa,špenátové listy čerstvé,Slané chuťovky,Velikonoční recepty
Slané chuťovky
Ukuchtil
Počet porcí
14
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední
3.
olej řepkový 2 polévkové lžíce • sůl ¾ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Na troše oleje osmahneme cibuli, přidáme maso, osolíme a jemně opepříme.
4.
Za častého promíchávání opékáme (asi 15 minut) doměkka.
6.
česnek 1 stroužek
Špenát dáme na maso a přidáme očištěný, prolisovaný stroužek česneku. Promícháme.
7.
Zakryjeme a necháme 2 minuty podusit. Odstavíme z ohně.
8.
rohlík bílý 60 gramů • máslo 20 gramů • česnek 1 stroužek
1 a půl rohlíku nadrobno nakrájíme. V pánvi zahřejeme máslo a rohlíky na něm opečeme. Vmícháme očištěný, prolisovaný česnek.
9.
Pokud máme ve špenátu hodně vody, část odebereme. Přidáme opečené rohlíky a promícháme. Necháme chvíli odstát.
10.
Z teplé směsi tvarujeme kuličky.
12.
rohlík bílý 1 kus • vejce slepičí 1 kus • sůl 2 špetky
K vytvoření chuťovek, při podávání na studeno, si nakrájíme rohlík na kolečka. Rozšleháme vajíčko s trochou soli.
14.
Špenátové kuličky pokládáme na rohlíky a spojíme párátkem.
Dobrou chuť!
Bramborová kaše recept | - | ||
cibule | 80 | gramů | |
krůtí prsa | 250 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
olej řepkový | 2 | polévkové lžíce | |
olej řepkový | - | ||
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
rohlík bílý | 60 | gramů | |
rohlík bílý | 1 | kus | |
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
sůl | 2 | špetky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
česnek | 2 | stroužky | |
špenátové listy čerstvé | 250 | gramů |