RECEPTY

Špenátové kuličky s krůtím masem

Špenátové kuličky s krůtím masem

Vynikajííc velikonoční chuťovka - na studeno. Skvělý oběd - pokud podáváme ihned po přípravě, dokud jsou kuličky ještě teplé.

recept,fotorecept,krůtí prsa,špenátové listy čerstvé,Slané chuťovky,Velikonoční recepty

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Bramborová kaše recept-
cibule80gramů
krůtí prsa250gramů
máslo20gramů
olej řepkový2polévkové lžíce
olej řepkový-
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rohlík bílý60gramů
rohlík bílý1kus
sůl¾čajové lžičky
sůl2špetky
vejce slepičí1kus
česnek2stroužky
špenátové listy čerstvé250gramů

 

Recept

1. 

cibule 80 gramů

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.

2. 

krůtí prsa 250 gramů

Krůtí prsa omyjeme, nakrájíme na tenké řízky a na proužky.

3. 

olej řepkový 2 polévkové lžíce  sůl ¾ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Na troše oleje osmahneme cibuli, přidáme maso, osolíme a jemně opepříme.

4. 

Za častého promíchávání opékáme (asi 15 minut) doměkka.

5. 

špenátové listy čerstvé 250 gramů

Špenát omyjeme a nakrájíme na tenké proužky.

6. 

česnek 1 stroužek

Špenát dáme na maso a přidáme očištěný, prolisovaný stroužek česneku. Promícháme.

7. 

Zakryjeme a necháme 2 minuty podusit. Odstavíme z ohně.

8. 

rohlík bílý 60 gramů  máslo 20 gramů  česnek 1 stroužek

1 a půl rohlíku nadrobno nakrájíme. V pánvi zahřejeme máslo a rohlíky na něm opečeme. Vmícháme očištěný, prolisovaný česnek.

9. 

Pokud máme ve špenátu hodně vody, část odebereme. Přidáme opečené rohlíky a promícháme. Necháme chvíli odstát.

10. 

Z teplé směsi tvarujeme kuličky.

11. 

Bramborová kaše recept

Můžeme je ihned teplé podávat. Chutné jsou s bramborovou kaší.

12. 

rohlík bílý 1 kus  vejce slepičí 1 kus  sůl 2 špetky

K vytvoření chuťovek, při podávání na studeno, si nakrájíme rohlík na kolečka. Rozšleháme vajíčko s trochou soli.

13. 

olej řepkový

Ve vajíčku obalíme rohlíky a osmažíme z obou stran na oleji.

14. 

Špenátové kuličky pokládáme na rohlíky a spojíme párátkem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit