Špenátové kuličky s krůtím masem
Vynikajííc velikonoční chuťovka - na studeno. Skvělý oběd - pokud podáváme ihned po přípravě, dokud jsou kuličky ještě teplé.
recept,fotorecept,krůtí prsa,špenátové listy čerstvé,Slané chuťovky,Velikonoční recepty
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
Bramborová kaše recept | - | ||
cibule | 80 | gramů | |
krůtí prsa | 250 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
olej řepkový | 2 | polévkové lžíce | |
olej řepkový | - | ||
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
rohlík bílý | 60 | gramů | |
rohlík bílý | 1 | kus | |
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
sůl | 2 | špetky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
česnek | 2 | stroužky | |
špenátové listy čerstvé | 250 | gramů |
Recept
3.
olej řepkový 2 polévkové lžíce • sůl ¾ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Na troše oleje osmahneme cibuli, přidáme maso, osolíme a jemně opepříme.
4.
Za častého promíchávání opékáme (asi 15 minut) doměkka.
6.
česnek 1 stroužek
Špenát dáme na maso a přidáme očištěný, prolisovaný stroužek česneku. Promícháme.
7.
Zakryjeme a necháme 2 minuty podusit. Odstavíme z ohně.
8.
rohlík bílý 60 gramů • máslo 20 gramů • česnek 1 stroužek
1 a půl rohlíku nadrobno nakrájíme. V pánvi zahřejeme máslo a rohlíky na něm opečeme. Vmícháme očištěný, prolisovaný česnek.
9.
Pokud máme ve špenátu hodně vody, část odebereme. Přidáme opečené rohlíky a promícháme. Necháme chvíli odstát.
10.
Z teplé směsi tvarujeme kuličky.
12.
rohlík bílý 1 kus • vejce slepičí 1 kus • sůl 2 špetky
K vytvoření chuťovek, při podávání na studeno, si nakrájíme rohlík na kolečka. Rozšleháme vajíčko s trochou soli.
14.
Špenátové kuličky pokládáme na rohlíky a spojíme párátkem.
Dobrou chuť!