Špenátové kuličky s krůtím masem

Vynikajííc velikonoční chuťovka - na studeno. Skvělý oběd - pokud podáváme ihned po přípravě, dokud jsou kuličky ještě teplé.
recept,fotorecept,krůtí prsa,špenátové listy čerstvé,Slané chuťovky,Velikonoční recepty,Sezónní recepty
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
Bramborová kaše recept | 0 ?? | kcal | |
cibule | 80 36 | gramů kcal | |
krůtí prsa | 250 218 | gramů kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
olej řepkový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
olej řepkový | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
rohlík bílý | 60 173 | gramů kcal | |
rohlík bílý | 1 ?? | kus kcal | |
sůl | ¾ 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 2 0 | špetky kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal | |
špenátové listy čerstvé | 250 83 | gramů kcal |
Recept


3.
olej řepkový 2 polévkové lžíce • sůl ¾ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Na troše oleje osmahneme cibuli, přidáme maso, osolíme a jemně opepříme.

4.
Za častého promíchávání opékáme (asi 15 minut) doměkka.


6.
česnek 1 stroužek
Špenát dáme na maso a přidáme očištěný, prolisovaný stroužek česneku. Promícháme.

7.
Zakryjeme a necháme 2 minuty podusit. Odstavíme z ohně.

8.
rohlík bílý 60 gramů • máslo 20 gramů • česnek 1 stroužek
1 a půl rohlíku nadrobno nakrájíme. V pánvi zahřejeme máslo a rohlíky na něm opečeme. Vmícháme očištěný, prolisovaný česnek.

9.
Pokud máme ve špenátu hodně vody, část odebereme. Přidáme opečené rohlíky a promícháme. Necháme chvíli odstát.

10.
Z teplé směsi tvarujeme kuličky.


12.
rohlík bílý 1 kus • vejce slepičí 1 kus • sůl 2 špetky
K vytvoření chuťovek, při podávání na studeno, si nakrájíme rohlík na kolečka. Rozšleháme vajíčko s trochou soli.


14.
Špenátové kuličky pokládáme na rohlíky a spojíme párátkem.

Dobrou chuť!