Domácí tortilly se špenátovo-kuřecí náplní

Jednoduchý a přitom chutný recept, na pšeničné placky s kuřecím masem a dresinkem.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,špenátové listy čerstvé,Kuřecí maso,,Sezónní recepty
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 140 62 | gramů kcal | |
jogurt bílý | 100 67 | mililitrů kcal | |
kuřecí prsa | 350 386 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 250 890 | gramů kcal | |
olej olivový | 6 792 | polévkových lžic kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 120 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 0 ?? | kcal | |
špenátové listy čerstvé | 750 248 | gramů kcal |
Recept
1. Těsto na tortilly
mouka polohrubá 250 gramů • olej olivový 5 polévkových lžic • voda 120 mililitrů • sůl 2 čajové lžičky
Domácí tortilly připravíme smícháním mouky, horké vody, oleje a soli. Vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na menší části, z nichž vyválíme placky.

2.
Placky opečeme z obou stran na suché rozpálené pánvi.

3.
kuřecí prsa 350 gramů • olej olivový 1 polévková lžíce • cibule 140 gramů
V pánvičce na oleji orestujeme na kousky nakrájené kuřecí maso (maso můžeme před restováním naložit do libovolné marinády) s cibulkou.

4.
špenátové listy čerstvé 750 gramů
Když se maso zatáhne, přidáme listy čerstvého špenátu, 5 minut podusíme.

5.
jogurt bílý 100 mililitrů • česnek
Z pánve odstraníme přebytečnou vodu, kterou špenát pustil, směsí naplníme tortillu, polijeme jogurtovým dresinkem. Placku rukama zatočíme do tvaru válce.

Dobrou chuť!