Špenátovo brynzové chuťovky
Skvělý slaný koláč, vhodný na stůl kdykoliv, a nejen jako chuťovka během velikonočních svátků.
recept,fotorecept,špenátové listy čerstvé,brynza,Slané chuťovky,Slané koláče,Velikonoční recepty,Sezónní recepty
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
smetana kyselá ( 10 % tuku ) | 2 | polévkové lžíce | |
brynza | 125 | gramů | |
sýr tvrdý | 50 | gramů | |
sůl | - | ||
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
špenátové listy čerstvé | 80 | gramů | |
šunka vepřová dušená | 100 | gramů |
Recept
1.
těsto lístkové 275 gramů • vejce slepičí 1 kus
Listové těsto svinuté na papíře rozvineme, položíme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem.



4.
brynza 125 gramů • smetana kyselá ( 10 % tuku ) 2 polévkové lžíce • vejce slepičí 2 kusy
Brynzu rozmícháme se smetanou a vajíčky. Podle potřeby můžeme přidat více smetany, kdyby byla směs příliš hustá.

5.
Brynzu rovnoměrně rozlijeme na špenát. Můžeme lehce posolit, pokud chceme mít chuťovky slanější.


7.
Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.

8.
Vychladnutý koláč rozkrájíme na malé trojúhelníky nebo jiné tvary podle vlastní představy.

Dobrou chuť!