svetvemne.cz

Brynzová kolečka

     

Slaná pochoutka pro sváteční hosty.

Ukuchtil

Počet porcí

80

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Brynzová náplň

brambory 100 g

Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme. Necháme vychladnout.

Brynzová náplň

2. 

Vychladné brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

3. 

cibulka jarní 2 ks

Cibulku omyjeme a nadrobno nakrájíme.

4. 

brynza 200 g  vejce slepičí 2 ks  sůl 1 ČL  smetana kyselá (14-18% tuku) 100 g

Brynzu smícháme s bramborami, cibulkou, vajíčkem, solí a smetanou.

5. Těsto

mléko 250 ml  droždí čerstvé 20 g  cukr krystalový ½ ČL  mouka hladká 250 g  mouka polohrubá 250 g  vejce slepičí 1 ks  olej slunečnicový 75 ml  sůl ¼ ČL

V teplém mléce rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy navážíme obě mouky, přidáme vejce, olej, sůl a přilijeme kvásek. Dobře uhněteme těsto a necháme ho zakryté kynout.

Těsto

6. 

mouka polohrubá

Vykynuté těsto po částech rozválíme na desce posypané moukou a vykrajujeme z něj malá kolečka.

7. 

máslo

Kolečka klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každé kolečko potřeme rozpuštěným máslem.

8. 

sůl  paprika červená mletá  kmín drcený

Do středu kolečka vložíme jednu čajovou lžičku náplně a rozetřeme ji ne zcela po okraj. Posypeme solí a paprikou. Podle chuti můžeme posypat i kmínem.

9. 

Pečeme v rozehřáté troubě 15 minut při teplotě 180 °C. Kolečky jsou po upečení křupavá. V uzavřené nádobě změknou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit