Brynzová kolečka

Slaná pochoutka pro sváteční hosty.
recept,fotorecept,brynza,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky ›Ingredience
Ingredience
brambory | 100 92 | gramů kcal | |
brynza | 200 550 | gramů kcal | |
cibulka jarní | 2 ?? | kusy kcal | |
cukr krystalový | ½ 11 | čajové lžičky kcal | |
droždí čerstvé | 20 21 | gramů kcal | |
kmín drcený | 0 ?? | kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 250 890 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 75 675 | mililitrů kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 100 160 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1.25 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept

2.
Vychladné brambory oloupeme a najemno nastrouháme.


4.
brynza 200 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 1 čajová lžička • smetana kyselá (14-18% tuku) 100 gramů
Brynzu smícháme s bramborami, cibulkou, vajíčkem, solí a smetanou.

5. Těsto
mléko 250 mililitrů • droždí čerstvé 20 gramů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • mouka hladká 250 gramů • mouka polohrubá 250 gramů • vejce slepičí 1 kus • olej slunečnicový 75 mililitrů • sůl ¼ čajové lžičky
V teplém mléce rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy navážíme obě mouky, přidáme vejce, olej, sůl a přilijeme kvásek. Dobře uhněteme těsto a necháme ho zakryté kynout.

6.
Vykynuté těsto po částech rozválíme na desce posypané moukou a vykrajujeme z něj malá kolečka.

7.
Kolečka klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každé kolečko potřeme rozpuštěným máslem.

8.
sůl • paprika červená mletá • kmín drcený
Do středu kolečka vložíme jednu čajovou lžičku náplně a rozetřeme ji ne zcela po okraj. Posypeme solí a paprikou. Podle chuti můžeme posypat i kmínem.

9.
Pečeme v rozehřáté troubě 15 minut při teplotě 180 °C. Kolečky jsou po upečení křupavá. V uzavřené nádobě změknou.

Dobrou chuť!