svetvemne.cz

Brynzová kolečka

    

Slaná pochoutka pro sváteční hosty.

Ukuchtil

Počet porcí

80

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Brynzová náplň

brambory 100 gramů

Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme. Necháme vychladnout.

Brynzová náplň

2. 

Vychladné brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

3. 

cibulka jarní 2 kusy

Cibulku omyjeme a nadrobno nakrájíme.

4. 

brynza 200 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl 1 čajová lžička  smetana kyselá (14-18% tuku) 100 gramů

Brynzu smícháme s bramborami, cibulkou, vajíčkem, solí a smetanou.

5. Těsto

mléko 250 mililitrů  droždí čerstvé 20 gramů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  mouka hladká 250 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  vejce slepičí 1 kus  olej slunečnicový 75 mililitrů  sůl ¼ čajové lžičky

V teplém mléce rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy navážíme obě mouky, přidáme vejce, olej, sůl a přilijeme kvásek. Dobře uhněteme těsto a necháme ho zakryté kynout.

Těsto

6. 

mouka polohrubá

Vykynuté těsto po částech rozválíme na desce posypané moukou a vykrajujeme z něj malá kolečka.

7. 

máslo

Kolečka klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každé kolečko potřeme rozpuštěným máslem.

8. 

sůl  paprika červená mletá  kmín drcený

Do středu kolečka vložíme jednu čajovou lžičku náplně a rozetřeme ji ne zcela po okraj. Posypeme solí a paprikou. Podle chuti můžeme posypat i kmínem.

9. 

Pečeme v rozehřáté troubě 15 minut při teplotě 180 °C. Kolečky jsou po upečení křupavá. V uzavřené nádobě změknou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit