Brynzová kolečka
Slaná pochoutka pro sváteční hosty.
recept,fotorecept,brynza,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
brambory | 100 | gramů | |
brynza | 200 | gramů | |
cibulka jarní | 2 | kusy | |
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
kmín drcený | - | ||
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 75 | mililitrů | |
paprika červená mletá | - | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl | 1.25 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
2.
Vychladné brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
4.
brynza 200 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 1 čajová lžička • smetana kyselá (14-18% tuku) 100 gramů
Brynzu smícháme s bramborami, cibulkou, vajíčkem, solí a smetanou.
5. Těsto
mléko 250 mililitrů • droždí čerstvé 20 gramů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • mouka hladká 250 gramů • mouka polohrubá 250 gramů • vejce slepičí 1 kus • olej slunečnicový 75 mililitrů • sůl ¼ čajové lžičky
V teplém mléce rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy navážíme obě mouky, přidáme vejce, olej, sůl a přilijeme kvásek. Dobře uhněteme těsto a necháme ho zakryté kynout.
6.
Vykynuté těsto po částech rozválíme na desce posypané moukou a vykrajujeme z něj malá kolečka.
7.
Kolečka klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každé kolečko potřeme rozpuštěným máslem.
8.
sůl • paprika červená mletá • kmín drcený
Do středu kolečka vložíme jednu čajovou lžičku náplně a rozetřeme ji ne zcela po okraj. Posypeme solí a paprikou. Podle chuti můžeme posypat i kmínem.
9.
Pečeme v rozehřáté troubě 15 minut při teplotě 180 °C. Kolečky jsou po upečení křupavá. V uzavřené nádobě změknou.
Dobrou chuť!