svetvemne.cz

Rychlí utopenci

     

Oblíbený pokrm z české studené kuchyně. Podáváme s chlebem a sklenicí dobře vychlazeného piva.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

Cibule250gramů
Hořčice plnotučná4polévkové lžíce
Kečup6polévkových lžic
Ocet4polévkové lžíce
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl½čajové lžičky
Voda12polévkových lžic
Worcester6polévkových lžic
Špekáčky350gramů

1. 

cibule 250 g  špekáčky 350 g

Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Špekáčky oloupeme, podélně překrojíme a na koncích jemně nařízneme.

2. 

voda 12 PL  ocet 4 PL  hořčice plnotučná 4 PL  kečup 6 PL  worcester 6 PL  sůl ½ ČL  pepř černý mletý ½ ČL  paprika červená mletá 2 ČL

Z vody, octa, hořčice, kečupu, worcesterové omáčky, soli, pepře a papriky uvaříme nálev.

3. 

Do zavařovací sklenice o objemu cca 1 litr, nebo do dvou menších, naskládáme střídavě špekáčky a cibuli. Jemně obsah stlačíme.

4. 

Cibuli a špekáčky zalijeme ve sklenici vychlazeným nálevem, uzavřeme a uložíme do ledničky. Druhý den můžeme konzumovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit