svetvemne.cz

Nakládaný Camembert s česnekem a cibulí

Nakládaný Camembert s česnekem a cibulí

    

Jemný krémový sýr - labužnická pochoutka.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

1. 

sýr Camembert 540 gramů  cibule 200 gramů  česnek 10 ks

Šest kusů Camembertu nakrájíme na trojúhelníky. Cibuli očistíme, nakrájíme na půlkolečka a rozebereme. Česnek oloupeme.

2. 

sůl ¼ čajové lžičky  koření grilovací ¼ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička  česnek sušený ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Do mísy vložíme třetinu cibule a na ni naskládáme polovinu připraveného sýra. Přidáme tři stroužky česneku v celku a dva prolisované. Posypeme solí a kořením.

3. 

sůl ¼ čajové lžičky  koření grilovací ¼ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička  olej olivový 350 mililitrů  česnek sušený ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Do mísy vložíme druhou třetinu cibule a na ni naskládáme druhou polovinu připraveného sýra. Přidáme tři stroužky česneku v celku a dva prolisované. Posypeme solí a kořením. Ukončujeme poslední třetinou cibule. Vše zalijeme olejem a jemně přitlačíme, aby se olej všude dostal.

4. 

Naložený sýr uzavřeme v nádobě a odložíme na několik dní do chladničky. Pokud vydržíme alespoň 7 dní z něj neujídat :), bude mimořádně chutný. Podáváme s chlebem nebo s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť!

cibule200gramů
koření grilovací½čajové lžičky
olej olivový350mililitrů
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sýr Camembert540gramů
sůl½čajové lžičky
česnek10
česnek sušený1čajová lžička

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit