Nakládaný Camembert s česnekem a cibulí
Jemný krémový sýr - labužnická pochoutka.
recept,fotorecept,sýr Camembert,cibule,česnek,olej olivový,Slané chuťovky,Sezónní recepty,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
koření grilovací | ½ | čajové lžičky | |
olej olivový | 350 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sýr Camembert | 540 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
česnek | 10 | ||
česnek sušený | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
sýr Camembert 540 gramů • cibule 200 gramů • česnek 10 ks
Šest kusů Camembertu nakrájíme na trojúhelníky. Cibuli očistíme, nakrájíme na půlkolečka a rozebereme. Česnek oloupeme.
2.
sůl ¼ čajové lžičky • koření grilovací ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička • česnek sušený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Do mísy vložíme třetinu cibule a na ni naskládáme polovinu připraveného sýra. Přidáme tři stroužky česneku v celku a dva prolisované. Posypeme solí a kořením.
3.
sůl ¼ čajové lžičky • koření grilovací ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička • olej olivový 350 mililitrů • česnek sušený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Do mísy vložíme druhou třetinu cibule a na ni naskládáme druhou polovinu připraveného sýra. Přidáme tři stroužky česneku v celku a dva prolisované. Posypeme solí a kořením. Ukončujeme poslední třetinou cibule. Vše zalijeme olejem a jemně přitlačíme, aby se olej všude dostal.
4.
Naložený sýr uzavřeme v nádobě a odložíme na několik dní do chladničky. Pokud vydržíme alespoň 7 dní z něj neujídat :), bude mimořádně chutný. Podáváme s chlebem nebo s čerstvým pečivem.
Dobrou chuť!