svetvemne.cz

Nakládaný Camembert s česnekem a cibulí

    

Jemný krémový sýr - labužnická pochoutka.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule200gramů
koření grilovací½čajové lžičky
olej olivový350mililitrů
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sýr Camembert540gramů
sůl½čajové lžičky
česnek10
česnek sušený1čajová lžička

1. 

sýr Camembert 540 gramů  cibule 200 gramů  česnek 10 ks

Šest kusů Camembertu nakrájíme na trojúhelníky. Cibuli očistíme, nakrájíme na půlkolečka a rozebereme. Česnek oloupeme.

2. 

sůl ¼ čajové lžičky  koření grilovací ¼ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička  česnek sušený ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Do mísy vložíme třetinu cibule a na ni naskládáme polovinu připraveného sýra. Přidáme tři stroužky česneku v celku a dva prolisované. Posypeme solí a kořením.

3. 

sůl ¼ čajové lžičky  koření grilovací ¼ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička  olej olivový 350 mililitrů  česnek sušený ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Do mísy vložíme druhou třetinu cibule a na ni naskládáme druhou polovinu připraveného sýra. Přidáme tři stroužky česneku v celku a dva prolisované. Posypeme solí a kořením. Ukončujeme poslední třetinou cibule. Vše zalijeme olejem a jemně přitlačíme, aby se olej všude dostal.

4. 

Naložený sýr uzavřeme v nádobě a odložíme na několik dní do chladničky. Pokud vydržíme alespoň 7 dní z něj neujídat :), bude mimořádně chutný. Podáváme s chlebem nebo s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit