svetvemne.cz

Nakládaný Camembert s česnekem a cibulí

     

Jemný krémový sýr - labužnická pochoutka.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cibule200gramů
Koření grilovací½čajové lžičky
Olej olivový350mililitrů
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sýr camembert540gramů
Sůl½čajové lžičky
Česnek10ks
Česnek sušený1čajová lžička

1. 

sýr Camembert 540 g  cibule 200 g  česnek 10 ks

Šest kusů Camembertu nakrájíme na trojúhelníky. Cibuli očistíme, nakrájíme na půlkolečka a rozebereme. Česnek oloupeme.

2. 

sůl ¼ ČL  koření grilovací ¼ ČL  paprika červená mletá 1 ČL  česnek sušený ½ ČL  pepř černý mletý ¼ ČL

Do mísy vložíme třetinu cibule a na ni naskládáme polovinu připraveného sýra. Přidáme tři stroužky česneku v celku a dva prolisované. Posypeme solí a kořením.

3. 

sůl ¼ ČL  koření grilovací ¼ ČL  paprika červená mletá 1 ČL  olej olivový 350 ml  česnek sušený ½ ČL  pepř černý mletý ¼ ČL

Do mísy vložíme druhou třetinu cibule a na ni naskládáme druhou polovinu připraveného sýra. Přidáme tři stroužky česneku v celku a dva prolisované. Posypeme solí a kořením. Ukončujeme poslední třetinou cibule. Vše zalijeme olejem a jemně přitlačíme, aby se olej všude dostal.

4. 

Naložený sýr uzavřeme v nádobě a odložíme na několik dní do chladničky. Pokud vydržíme alespoň 7 dní z něj neujídat :), bude mimořádně chutný. Podáváme s chlebem nebo s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit