svetvemne.cz

Špekáčky na černém pivu

Špekáčky na černém pivu

    

Plněné špekáčky v pivní omáčce. Jednoduchá, sytá, v minulosti i levná večeře. :)

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

1. 

špekáčky 800 gramů

Osm špekáčků opláchneme, podélně nařízneme a naskládáme natěsno do pekáče.

2. 

cibule 400 gramů

Cibuli očistíme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na půlměsíčky.

3. 

paprika 200 gramů

Papriku překrojíme, vyčistíme, omyjeme a nakrájíme na podlouhlé proužky.

4. 

Do zářezů ve špekáčkách dáme cibuli a papriku.

5. 

Zbylou cibuli nasypeme na špekáčky.

6. 

hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce  olej slunečnicový 100 mililitrů

V misce rozmícháme hořčici s olejem.

7. 

rajský protlak 200 mililitrů

Přimícháme rajčatový protlak nebo kečup.

8. 

sůl 1 čajová lžička  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  pivo tmavé  200 mililitrů

Přidáme sůl, mletou červenou papriku a přilijeme pivo. Dobře rozmícháme.

9. 

Dvě třetiny omáčky nalijeme na špekáčky.

10. 

Pekáč uzavřeme a dáme na 35 minut péct do rozehřáté trouby na 180 °C.

11. 

Po uvedené době pekáč odkryjeme a na špekáčky nalejeme zbylou omáčku. Dáme na 15 minut zapéct při teplotě 220 °C.

12. 

Servírujeme teplé s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!

cibule400gramů
hořčice plnotučná3polévkové lžíce
olej slunečnicový100mililitrů
paprika200gramů
paprika červená mletá2čajové lžičky
pivo tmavé 200mililitrů
rajský protlak200mililitrů
sůl1čajová lžička
špekáčky800gramů

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit