Špekáčky na černém pivu
Plněné špekáčky v pivní omáčce. Jednoduchá, sytá, v minulosti i levná večeře. :)
recept,fotorecept,špekáčky,pivo tmavé ,Slané chuťovky,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | 400 | gramů | |
hořčice plnotučná | 3 | polévkové lžíce | |
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
paprika | 200 | gramů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pivo tmavé | 200 | mililitrů | |
rajský protlak | 200 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
špekáčky | 800 | gramů |
Recept



4.
Do zářezů ve špekáčkách dáme cibuli a papriku.

5.
Zbylou cibuli nasypeme na špekáčky.

6.
hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce • olej slunečnicový 100 mililitrů
V misce rozmícháme hořčici s olejem.


8.
sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • pivo tmavé 200 mililitrů
Přidáme sůl, mletou červenou papriku a přilijeme pivo. Dobře rozmícháme.

9.
Dvě třetiny omáčky nalijeme na špekáčky.

10.
Pekáč uzavřeme a dáme na 35 minut péct do rozehřáté trouby na 180 °C.

11.
Po uvedené době pekáč odkryjeme a na špekáčky nalejeme zbylou omáčku. Dáme na 15 minut zapéct při teplotě 220 °C.

12.
Servírujeme teplé s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!