svetvemne.cz

Špekáčky na černém pivu

     

Plněné špekáčky v pivní omáčce. Jednoduchá, sytá, v minulosti i levná večeře. :)

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Cibule400gramů
Hořčice plnotučná3polévkové lžíce
Olej slunečnicový100mililitrů
Paprika200gramů
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Pivo tmavé 200mililitrů
Rajský protlak200mililitrů
Sůl1čajová lžička
Špekáčky800gramů

1. 

špekáčky 800 g

Osm špekáčků opláchneme, podélně nařízneme a naskládáme natěsno do pekáče.

2. 

cibule 400 g

Cibuli očistíme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na půlměsíčky.

3. 

paprika 200 g

Papriku překrojíme, vyčistíme, omyjeme a nakrájíme na podlouhlé proužky.

4. 

Do zářezů ve špekáčkách dáme cibuli a papriku.

5. 

Zbylou cibuli nasypeme na špekáčky.

6. 

hořčice plnotučná 3 PL  olej slunečnicový 100 ml

V misce rozmícháme hořčici s olejem.

7. 

rajský protlak 200 ml

Přimícháme rajčatový protlak nebo kečup.

8. 

sůl 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  pivo tmavé  200 ml

Přidáme sůl, mletou červenou papriku a přilijeme pivo. Dobře rozmícháme.

9. 

Dvě třetiny omáčky nalijeme na špekáčky.

10. 

Pekáč uzavřeme a dáme na 35 minut péct do rozehřáté trouby na 180 °C.

11. 

Po uvedené době pekáč odkryjeme a na špekáčky nalejeme zbylou omáčku. Dáme na 15 minut zapéct při teplotě 220 °C.

12. 

Servírujeme teplé s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit