Špekáčky na černém pivu

Plněné špekáčky v pivní omáčce. Jednoduchá, sytá, v minulosti i levná večeře. :)
recept,fotorecept,špekáčky,pivo tmavé ,Slané chuťovky,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | 400 176 | gramů kcal | |
hořčice plnotučná | 3 56 | polévkové lžíce kcal | |
olej slunečnicový | 100 899 | mililitrů kcal | |
paprika | 200 32 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
pivo tmavé | 200 111 | mililitrů kcal | |
rajský protlak | 200 136 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
špekáčky | 800 2480 | gramů kcal |
Recept



4.
Do zářezů ve špekáčkách dáme cibuli a papriku.

5.
Zbylou cibuli nasypeme na špekáčky.

6.
hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce • olej slunečnicový 100 mililitrů
V misce rozmícháme hořčici s olejem.


8.
sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • pivo tmavé 200 mililitrů
Přidáme sůl, mletou červenou papriku a přilijeme pivo. Dobře rozmícháme.

9.
Dvě třetiny omáčky nalijeme na špekáčky.

10.
Pekáč uzavřeme a dáme na 35 minut péct do rozehřáté trouby na 180 °C.

11.
Po uvedené době pekáč odkryjeme a na špekáčky nalejeme zbylou omáčku. Dáme na 15 minut zapéct při teplotě 220 °C.

12.
Servírujeme teplé s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!