Holandská omáčka

Tradiční omáčka francouzské kuchyně z másla a šlehaných žloutků.
recept,fotorecept,máslo,vaječný žloutek,Slané chuťovky,Recepty francouzské kuchyně,Bezlepkové
Slané chuťovky
Recepty francouzské kuchyně
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 0 ?? | kcal | |
máslo | 150 1101 | gramů kcal | |
pepř bílý mletý | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vaječný žloutek | 3 171 | kusy kcal | |
víno bílé suché | ¼ 21 | decilitru kcal |
Recept

2.
vaječný žloutek 3 kusy • citronová šťáva
V misce na hrnci s horkou vodou si vyšleháme žloutky do husté pěny a přimícháme šťávu z půlky středně velkého citronu. Teplota nesmí být příliš vysoká, aby se žloutky neuvařily.

3.
víno bílé suché ¼ decilitru • sůl • pepř bílý mletý
Žloutky dále šleháme a pomalu postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Dochutíme trochou bílého vína, solí a pepřem

Dobrou chuť!