svetvemne.cz

Holandská omáčka

    

Tradiční omáčka francouzské kuchyně z másla a šlehaných žloutků.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

máslo 150 gramů

Rozpustíme si máslo a případnou pěnu stáhneme lžící.

2. 

vaječný žloutek 3 kusy  citronová šťáva

V misce na hrnci s horkou vodou si vyšleháme žloutky do husté pěny a přimícháme šťávu z půlky středně velkého citronu. Teplota nesmí být příliš vysoká, aby se žloutky neuvařily.

3. 

víno bílé suché ¼ decilitru  sůl  pepř bílý mletý

Žloutky dále šleháme a pomalu postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Dochutíme trochou bílého vína, solí a pepřem

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit