svetvemne.cz

Plněná vajíčka

     

Recept na přípravu vynikajících plněných vajíček se šunkovou a křenovou náplní, ideální jako velikonoční pohoštění nebo na jakoukoliv rodinnou oslavu.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Citronová šťáva
Křen sterilovaný1čajová lžička
Máslo100gramů
Pepř černý mletý
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Sýr tavený100gramů
Sůl
Sůl¾čajové lžičky
Tatarská omáčka80gramů
Vejce slepičí6ks
Česnek sušený¼čajové lžičky
Šunka vepřová100gramů

1. 

vejce slepičí 6 ks

Vajíčka uvaříme natvrdo (cca 8-10 minut varu), necháme je vychladnout a oloupeme. Rozkrojíme na půlky a žloutky vyjmeme.

2. Základ náplně

máslo 100 g  sýr tavený 100 g  tatarská omáčka 80 g  sůl ¾ ČL  pepř černý mletý ¼ ČL

Změklé máslo smícháme s taveným sýrem, tatarskou omáčkou, osolíme a opepříme. Pokud máme menší vajíčka stačí 120 g másla Náplň rozdělíme na dvě části.

Základ náplně

3. Šunková náplň

šunka vepřová 100 g  sůl  pepř černý mletý  citronová šťáva

Šunku umeleme, smícháme s částí náplně a ochutíme citronovou šťávou, špetkou soli a pepře.

Šunková náplň

4. Křenová náplň

Křen sterilovaný 1 ČL  česnek sušený ¼ ČL

Česnek smícháme se zbytkem náplně, kterou pak dochutíme křenem.

Křenová náplň

5. 

Bílky naplníme náplněmi pomocí ozdobného cukrářského sáčku. Ozdobíme petrželkou, pažitkou, kapií, šunkou, prostě podle fantazie.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit