Sýrová roláda
Slaná sýrová pochoutka se většinou připravuje na Silvestra a různé oslavy.
recept,fotorecept,sýr Eidam ,vejce slepičí,máslo,Slané chuťovky,Velikonoční recepty,Silvestrovské,Bezlepkové
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky › Velikonoční recepty › Silvestrovské › Bezlepkové › Silvestrovské chuťovky ›
Ingredience
Ingredience
Křen sterilovaný | 1 | čajová lžička | |
cibule | 50 | gramů | |
dietní salám | 150 | gramů | |
máslo | 130 | gramů | |
okurka sterilovaná kyselá | 70 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
sýr Eidam | 350 | gramů | |
sýr tavený | 100 | gramů | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
1. Vaření sýra
sýr Eidam 350 gramů
Polotvrdý sýr s 45 % tuku vcelku vložíme do mikrotenového sáčku, ponoříme do vroucí vody a vaříme asi 15 minut dokud nezměkne.
2. Příprava náplně
vejce slepičí 4 kusy
Mezitím, jak se sýr vaří, dame vařit vajíčka natvrdo a pokrájíme si všechny ingredience nadrobno.
3.
dietní salám 150 gramů • cibule 50 gramů • okurka sterilovaná kyselá 70 gramů • sýr tavený 100 gramů • máslo 130 gramů • sůl ¼ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • petrželová nať • Křen sterilovaný 1 čajová lžička
Pokrájený salám, cibuli, okurky, vejce uvařená natvrdo smícháme se sýrem a máslem. Dochutíme solí, pepřem, petrželkou a křenem.
4.
Uvařený, změklý sýr položíme na alobal a rozválíme ho na obdélník.
5.
Potřeme připravenou nádivkou ...
6.
... a opatrně zavineme.
7.
Závitek zavineme do alobalu a odložíme ho zchladit.
8.
Před podáváním rozbalíme roládu z alobalu a nakrájíme na centimetrové plátky. Ozdobíme zeleninou a podáváme s pečivem.
Dobrou chuť!