svetvemne.cz

Sýrová roláda

     

Slaná sýrová pochoutka se většinou připravuje na Silvestra a různé oslavy.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Křen sterilovaný1čajová lžička
cibule50gramů
dietní salám150gramů
máslo130gramů
okurka sterilovaná kyselá70gramů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
petrželová nať0
sýr Eidam 350gramů
sýr tavený100gramů
sůl¼čajové lžičky
vejce slepičí4kusy

1. Vaření sýra

sýr Eidam  350 gramů

Polotvrdý sýr s 45 % tuku vcelku vložíme do mikrotenového sáčku, ponoříme do vroucí vody a vaříme asi 15 minut dokud nezměkne.

Vaření sýra

2. Příprava náplně

vejce slepičí 4 kusy

Mezitím, jak se sýr vaří, dame vařit vajíčka natvrdo a pokrájíme si všechny ingredience nadrobno.

Příprava náplně

3. 

dietní salám 150 gramů  cibule 50 gramů  okurka sterilovaná kyselá 70 gramů  sýr tavený 100 gramů  máslo 130 gramů  sůl ¼ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  petrželová nať  Křen sterilovaný 1 čajová lžička

Pokrájený salám, cibuli, okurky, vejce uvařená natvrdo smícháme se sýrem a máslem. Dochutíme solí, pepřem, petrželkou a křenem.

4. 

Uvařený, změklý sýr položíme na alobal a rozválíme ho na obdélník.

5. 

Potřeme připravenou nádivkou ...

6. 

... a opatrně zavineme.

7. 

Závitek zavineme do alobalu a odložíme ho zchladit.

8. 

Před podáváním rozbalíme roládu z alobalu a nakrájíme na centimetrové plátky. Ozdobíme zeleninou a podáváme s pečivem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit