Všechny recepty > Polévky > Luštěninové polévky
Všechny recepty > Polévky > Luštěninové polévky
Výborná mléčná polévka ze sterilovaných bílých fazolí. Je vhodné ji podávat před druhým sladkým hlavním jídlem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Ribollita je tradiční italská polévka z oblasti Toskánska. Tuto hustou polévku tvoří pestrá směs zeleniny a na její přípravu existuje mnoho zaručených receptů. Uvařte si tento, námi uvedený. Je vyzkoušený a můžeme potvrdit, že je výborný.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Velmi dobrá polévka, která zachutná všem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Hustá fazolová polévka se zeleninou. Podle chuti můžeme podávat se zakysanou smetanou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Hustá bramborová polévka s kroupami a uzenou šunkou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 5 min.Obtížnost
nízká
Hustá hřejivá polévka, která skvěle zasytí.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Oblíbená čočková polévka má díky přidání batátů výživnější hodnotu a jemnou sladkou chuť. Bude se líbit zejména dětem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
střední
Stará dobrá klasická polévka.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Chutná polévka z velkých - máslových bílých fazolí.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Oblíbená hustá mléčná fazolová polévka. Podáváme s máslem, které výrazně zjemní chuť.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Hustá polévka, ze čtyř druhů fazolí a cizrny, s vynikajícím uzeným kolenem. Polévku doporučujeme uvařit ve větším množství, protože ji budete chtít snídat, obědvat i večeřet pro její neodolatelnou chuť.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
střední
Vydatná voňavá polévka vhodná i jako hlavní jídlo. K polévce podáváme čerstvé pečivo nebo chléb.
Ukuchtil
NorikaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
nízká
Klasická mléčná čočková polévka s bramborami. Polévku mají v oblibě nejen dospělí, kteří si ji mohou přichutit octem, ale i děti. Při přípravě polévky pro ty nejmenší vaříme polévku bez soli.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Sytá polévka z málo známé zdravé luštěniny. V minulosti se tato luštěnina často vyskytovala v jídelníčku našich předků. Dnes má mnoho odrůd a s oblibou ji vaří v německy mluvících zemích, kde ji nazývají "Dicke Bohnen" - "Silná fazole".
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
střední
Chutná polévka s lehkou máslovou příchutí plná zdravé zeleniny. Servírujeme ji s krutony a posypanou nasekanou petrželkou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Hustá svačinová polévka plná zdraví prospěšných luštěnin a ne zrovna zdraví prospěšné klobásky. :)
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Velký hrnec, husté svačinové polévky, plné zeleniny, brambor a fankfurtských párků :) (a proto frankfurtská čočková ...).
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
vysoká
Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
15 min.Obtížnost
nízká
Hřejivá mléčná polévka se zdravou kurkumou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Podzimní pórková polévka, která vás zahřeje.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Jednoduchá polévka díky použití sterilovaných fazolí, rychlá na přípravu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
střední
Rychle připravená polévka se slaninovou příchutí.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Tradiční japonská polévka, jejíž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Tato varianta je s vařenými zelenými fazolkami a vařeným vajíčkem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
25 min.Obtížnost
střední