svetvemne.cz

Polévky > Luštěninové polévky

Luštěninové polévky

 
Miso polévka s fazolovými lusky

Tradiční japonská polévka, jejíž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Tato varianta je s vařenými zelenými fazolkami a vařeným vajíčkem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

Miso polévka s tofu

Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Fazolová polévka na sladkokyselo

Stará dobrá klasická polévka.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Vánoční čočková polévka

Oblíbená a velmi chutná čočková polévka se švestkami na vánoční stůl.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Polévka z velké strakaté fazole

Velká polévka, z velkých fazolí, s velkými kousky uzeného masa, pro mnoho velkých hladovců. Pro menší hladovce vaříme polévku z polovičního množství ingrediencí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Rychlá hrachová polévka

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Vánoční čočka se zelím a houbami

Jednoduchá vánoční polévka, která v sobě nese chuť oblíbeného kysaného zelí, čočky a čerstvých hub.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Fazolová polévka s párkem

Jednoduchá polévka díky použití sterilovaných fazolí, rychlá na přípravu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Smetanová polévka z fazolových lusků

Mléčná polévka ze zelených fazolových lusků s bramborami. Porce polévky si dochutíme octem, nebo citronovou šťávou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Toskánská fazolová polévka

Ribollita je tradiční italská polévka z oblasti Toskánska. Tuto hustou polévku tvoří pestrá směs zeleniny a na její přípravu existuje mnoho zaručených receptů. Uvařte si tento, námi uvedený. Je vyzkoušený a můžeme potvrdit, že je výborný.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Fazolová polévka s uzeným masem

Vydatná voňavá polévka vhodná i jako hlavní jídlo. K polévce podáváme čerstvé pečivo nebo chléb.

Ukuchtil

Norika

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Mléčná fazolová polévka

Chutná polévka z velkých - máslových bílých fazolí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Frankfurtská čočková polévka

Velký hrnec, husté svačinové polévky, plné zeleniny, brambor a fankfurtských párků :) (a proto frankfurtská čočková ...).

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Hrstková polévka se šunkou

Hustá bramborová polévka s kroupami a uzenou šunkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 5 min.

Obtížnost

nízká

Hrášková polévka se strouháním

Velmi dobrá polévka, která zachutná všem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Cizrnová polévka s mlékem

Výborná a zdravá polévka, plná bílkovin a minerálních látek.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Čočkovo-cizrnová polévka s bramborami

Chutná a rychlá smetanovo-mléčná luštěninová polévka, která vás zasytí i zahřeje. Před podáváním posypeme mletým koriandrem, nebo ochutíme citronovou šťávou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Fazolová polévka s rajčaty

Hustá letní fazolová polévka.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Čočková polévka s česnekovými krutony

Chutná polévka s lehkou máslovou příchutí plná zdravé zeleniny. Servírujeme ji s krutony a posypanou nasekanou petrželkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Bílá fazolová polévka

Výborná mléčná polévka ze sterilovaných bílých fazolí. Je vhodné ji podávat před druhým sladkým hlavním jídlem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit